неделя , февруари 26 2017
Начална Страница / Актуални / Девет неща, които ви правят по-малко привлекателни

Девет неща, които ви правят по-малко привлекателни

След като публикувахме, нещата които правят мъжете да изглеждат по-привлекателни, време е да обърнем внимание и върху тези, които ни правят по-малко привлекателни.

Според изданието Business Insider налице са девет неща, които намаляват вашата привлекателност. Ето и кои са те:

Недоспиване

Трябва да давате достатъчно време на организма си да си почива. През 2010-та година, изследователите са снимали хора, които са спали поне осем часа предната нощ и хора, които не са спали от 31 часа. Други участници са квалифицирали двете групи по различни критерии.

Хората, които не са спали са били определяни не само като по-изморени, но и като по-малко атрактивни.

Надменност

лош инвеститор

Изследване в Китай през 2014-та година, разделя снимките на група мъже и жени, заели различни пози и изражения, които са оценявани от контролна група по различни критерии. От проучването става ясно, че хората с изражения определяни като надменни и лоши, са били приемани за много по-малко атрактивни от контролната група.

Противоречивият език на тялото

Има определени пози, които могат да ви накарат да се чувствате по-влиятелен и уверен и такива, които правят точно обратното. Първите пози обаче – на власт и доминация, могат да ви направят да изглеждате по-малко атрактивен, според проучване направено през 2016-та година.

Стресираност

stress1

Хората, подложени на сериозни нива на стрес, често се приемат, като по-малко атрактивни от останалите. Според експертите това до голяма степен е поради високото ниво на кортизол.

Твърде щастливи или горди

Докато щастието, като цяло прави мъжете привлекателни за жените, последните не харесват твърде усмихнатите мъже. Същото важи и по отношение на гордостта. Мъжете които изглеждат твърде горди се определят като по-малко атрактивни.

Без чувство за хумор

smile

Отдавна е известно, че хората с чувство за хумор и усмихващи се по-често се приемат за по-привлекателни. Никой не харесва вечно намръщените хора.

Изследванията сочат, че липсата на чувство за хумор е еднакво непривлекателно сред мъжете и сред жените.

Мързел

Възприемането за това дали един човек е привлекателен, до голяма степен се свързва с отзивчивостта му да помага. А това не е навик на мързеливите хора. Ето защо, последните се приемат като по-малко атрактивни.

Ако миришете твърде еднакво или твърде различно

Изследователите стигат до извода, че в живота често си търсим половинки, които не са нито твърде различни, нито твърде еднакви. Това важи с пълна сила по отношение на миризмата, която излъчваме.

Нечестност

Честността е качество, което и двата пола ценят. Това се доказва и с факта, че хората, които са неискрени, се определят като по-малко атрактивни и от мъжете, и от жените.

Провери също

ван

Невероятни крайности предприемани от хора, за да пестят

Да живееш под възможностите си е едно от основните правила за забогатяване. Някои хора обаче, …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *