понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Десетте европейски страни с най-висок стандарт на живот

Десетте европейски страни с най-висок стандарт на живот

В Европа откриваме някои от страните с най-висок стандарт на живот в света. За определянето му се вземат в предвид фактори като доходите на населението, разходите за живот и покупателната способност на парите.

Вижте още: Предимствата да живеем в България

Доклад на Glassdoor дава отговор на въпроса, кои са страните в Европа, отличаващи се с най-висок стандарт на живот. Ето ги и тях:

10. Великобритания

great-britain

Средният доход във Великобритания е относително висок при ниво от 41 000 евро на година. Страната обаче, се отличава с най-високи разходи за имоти, като Лондон е на трето място в света по тяхната недостъпност. Това поставя обединеното кралство на последното място сред десетте страни с най-висок стандарт в Европа.

9. Австрия

Austria

Тази страна също се отличава с високи средни доходи, но също така и високи разходи за живот. По-малкия процент от доходите отиващи по направление на имотите обаче, поставя страната пред Великобритания.

8. Ирландия

Dunluce Castle

Нивото на заплатите е сравнително конкурентно с това в останалите страни от Западна Европа. Това, както и високата покупателна сила на парите в страната, я поставят на добро място в класацията.

7. Норвегия

Norway-1

Основната заплата в страната е 61 000 евро. Този висок доход обаче се свързва и с големите разходи, осъществявани по направление на имотите и местните стоки.

6. Финландия

Finland-a-Heaven

Въпреки, че доходите в страната са много високи, относително високи са и разходите за имоти, транспорт, плодове и зеленчуци, ресторанти, сметки и т.н.

5. Холандия

Nederland

Високото място на страната се определя от сравнително високия доход, в съчетание с относително поносимите разходи за покриване на жилищните нужди, далеч по-ниски от тези в Ню Йорк, например.

Продължава на следваща страница…

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …