събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Интересни факти за Facebook, които ще ви впечатлят

Интересни факти за Facebook, които ще ви впечатлят

Facebook е най-голямата социална мрежа в света. Тя се ползва от над 1.4 милиард души по света. И докато почти всичко е известно за Facebook, ето някои неща, които сериозно могат да ви впечатлят:

Вижте още: Нова социална мрежа набира скорост

Ако беше държава, със своите 1.4 милиарда потребителя, социалната мрежа щеше да е най-голямата страна в света.

Facebook_Country1

В социалната мрежа се качват над 2 милиарда снимки всеки месец, както и над 30 милиарда съобщения в закупената от нея платформа за чат WhatsApp. Над 7 милиарда лайка реализират потребителите на социалната мрежа всеки месец.

Логото на социалната мрежа е синьо, защото създателят и – Марк Закърбърк не разпознава червения и зеления цвят. „Синьото е най-богатият цвят за мен. Мога да виждам всичко в синьо“, коментира Закърбърк в интервю за New Yorker.

facebook-video-ads

Закърбърг носи една и съща тениска, за да не губи време всяка сутрин да избира тоалета си. Той обаче, е известен с това, че се облича официално, когато случая го изисква. За срещата си с Барак Обама през 2011-та година, Закърбърг се появи с костюм. Тогава щатският президент се представи с думите „Аз съм Барак Обама и аз съм човекът, който накара Марк да сложи сако и вратовръзка“.

SUNNYVALE, CA - JULY 17: The Yahoo logo is displayed in front of the Yahoo headqarters on July 17, 2012 in Sunnyvale, California. Yahoo will report Q2 earnings one day after former Google executive Marissa Mayer was named as the new CEO. Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

През юли на 2006-та година Закърбърг отказа един милиард долара оферирани от Yahoo за социалната мрежа. Той е бил тогава на 22 години и е притежавал в този момент около 25% от компанията. Тогава Закърбърг отказва офертата с думите „Не знам какво бих правил с тези пари. Най-вероятно ще стартирам нова социална мрежа. Нещо като тази, която вече притежавам“. Определено решението му се отплаща, като днес Facebook е с пазарна капитализация от близо 337 милиарда долара.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …