понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / 10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре да се отървете още през тази година, за да станете по-продуктивни:

Спрете да си губите времето с „безпредметно сърфиране“ в мрежата

Може би, обичате да правите справка в Google за всичко, което ви изникне в ума или с което се сблъсквате в ежедневието си. Това, освен че ви затормозява с прекалено много ненужна информация, ви губи сериозна част от времето и усилията, които иначе бихте могли да насочите към нещо много по-продуктивно.

Тези приложения ще ви направят по-продуктивни

Вместо това, записвайте всичко по-важно, което ви интересува и го проверявайте по-късно в свободното си време.

Имейлите

Изследвания сочат, че всеки път когато проверите имейл, губите средно до 25 минути от работното си време. Оставете ненужните имейли или са направете филтри, за да имате поглед само върху критичните за работата ви писма.

Протакането

Това е една много лоша черта, която колкото по-рано изкорените, толкова по-добре. Правете си списък със задачи всеки ден, преди началото на работния си ден, като започвате с най-важните от тях и оставяте по-маловажните за края на работния си ден.

размотаване

Не забравяйте, че производителността ви намалява с течение на работния ви ден, така че ако хвърляте усилията си за маловажните неща в началото, ще ви трябва повече време и усилия за наистина важните такива в края на деня.

Твърде много срещи

Освен, ако работата не налага да се виждате лице в лице с някой, насрочването на срещи, може да „изяжда“ ненужна част от работния ви ден, когато сте най-работоспособни.

Прекомерно стоене

Стоенето в офиса е „тихия убиец“. Вместо да стоите по цял ден на кафе, опитайте се със срещи в движение и вършене на част от работата ви докато сте прав. Изследвания сочат, че кратка половинчасова разходка в парка, може сериозно да повиши работоспособността ви.

Закъснявате с лягането си

мечтател

Лягането в разумен час на деня и изграждане на здравословни навици за сън, са критични за повишаване на продуктивността ви на следващия ден.

Прекомерно планиране

Добре е да имате план за деня си. Да имате план по минути обаче, освен затормозяващо, може да ви направи и по-малко продуктивен. Оставете си малко свободно време за допълнителните задачи, които могат да ви изскочат в рамките на деня. Или пък за малко почивка…

Експертите съветват, да планирате не повече от четири-пет часа от работния си ден.

Липса на планиранe

Да залитате в другата крайност обаче, да не планирате изобщо какво възнамерявате да правите, също е „убиец на продуктивността“.

Смартфонът

мобилни планове

Смартфонът, е може би нещото, което в най-голяма степен ще ви разсейва по време на работния ви ден и ще намалява продуктивността ви. Изключете устройствата си, или ги оставете настрана в първата част на деня, когато сте заети с най-важните си работни задачи.

Ползването на смартфоните вечерта, когато сте си легнали, сериозно ще въздействат на продуктивността ви на следващия ден.

Перфекционизъм

Много е вероятно да сте перфекционист. Това обаче, може да намалява сериозно продуктивността ви, защото можете да залитате към това да „изкусорявате“ до съвършенство не особено значителни за работата ви неща.

Провери също

ръст

Има ли връзка между възвръщаемостта и ръста в печалбите на компаниите?

Широко застъпено схващане сред инвестиционните среди е, че пазарът расте, когато и печалбите на компаниите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *