неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / 10 стъпки по пътя към щастието…

10 стъпки по пътя към щастието…

Щастието се крие в малките неща. С наближаването на края на годината и отправяне на погледите ни към следващата, ето някои неща, които могат да повишат щастието ни, според експертите на финансовото издание Business Insider:

10. Прекарвайте повече време с приятелите си

Според наскорошно проучване, да прекарвате повече време с приятелите си, може да ви направи по-щастливи, дори от това да прекарвате повече време със семейството си.

парти

Изследване сред 50 000 доброволци сочи, че тяхното щастие се повишава с 8%, когато прекарват повече време с приятели, спрямо 1.4%, когато правят това с родителите си и едва 0.7%, когато са с децата си.

9. Усмихвайте се

Това не е особено голяма изненада. Тайната тук обаче е, усмивката ви да е искрена. Хората, чиято работа е свързана с това да се усмихват винаги, не са по-щастливи от тези, които се усмихват естествено.

Тайната към щастието, според някои от най-великите философи в историята

8. Прощавайте

Едно е да се ядосвате, а друго е да задържате този гняв дълго време в себе си. Това може да ви погълне, ако не внимавате, съветват психолози. Ето защо, да се научите да прощавате, е критично за повишаването на щастието ви.

7. Бъдете интимни

Ако увеличите броят на интимните си отношения с партньора, то вие автоматично повишавате и щастието си. Изследване от 2004-та година сочи, че скъсяване на дистанцията между интимните отношения от един месец на една седмица, ще ви дарят с щастие, равностойно на това да имате 50 000 долара в банката.

speaking sexual

Помнете – повече секс обаче, не е задължително повече щастие, ако се прави по задължение. Друго изследване от тази година сочи, че щастието на двойки, накарани да правят по-често секс, заради проучването, не им е донесло повече щастие.

6. Бъдете реалистичен оптимист

Хората с позитивно отношение към света и позитивно настроение, обикновено са по-успешни в намиране на щастието. Става въпрос обаче, за „реалистичен оптимизъм“, а не за „летене в облаците“.

5. Изцапайте си ръцете

Да дишате миризмата на земята и мръсотията, може да ви направи по-щастливи. Това благодарение на бактерия, откривана често при производителите на масла, която се използва в антидепресантите.

Безобидната бактерия „Mycobacterium vaccae“, стимулира освобождаването на серотонин в мозъка, след като се инжектира в мишка. Ниските нива на серотонин е основна причина за депресиите.

4. Хапнете обяда си на пейка

Да се храните на бюрото си, определено не една от най-добрите идеи. Изследване направено от университета в Съсекс, измерва щастието на служители, които обядват на различни места. Оказва се, че най-малко щастливи са тези, които правят това на бюрото си. Тези които ядат навън, на пейка и под слънчева светлина са се отличили с най-високо ниво на удовлетвореност.

3. Спортувайте

фитнес

Доказано е, че спортуването освобождава в тялото химически вещества, въздействащи на мозъка ни в посока на повишение на щастието. Добрата фигура и по-доброто здраве, са бонус към това.

2. Заложете да развивате определено умение

Да работите здраво, за да усъвършенствате определено качество, може и да е стресиращо в краткосрочен план, но като цяло повишава дългосрочното ви щастие.

1. Бъдете търпеливи

Когато става въпрос за щастието, като че ли възрастните хора, знаят много повече за него. Нови изследвания сочат, че възрастните хора са някои от най-щастливите хора на света. Защо това е така, все още е мистерия?

Едно от обясненията е, защото възрастните хора имат много повече опит и знания и в много по-голяма степен се справят с негативните емоции. А това, до голяма степен, благодарение на тяхното търпение и опит. За съжаление, търпението е нещо, към което младите хора не са толкова отворени.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *