понеделник , май 1 2017
Начална Страница / Актуални / Най-добрите университети в Европа

Най-добрите университети в Европа

Чудите се накъде да насочите децата си за висшето им образование, но не искате да е прекалено далеч (отвъд Океана)? Ето една класация на най-добрите университети в Европа, която ще ви помогне да вземете решение:

9. École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Швейцария

epfl

Десетата позиция се поделя от два университета, заемащи 30-та позиция в световната класация на университетите. Университетът за наука и технологии в Швейцария се завършва от около 3 000 студента на година, а академичния му състав наброява близо 670 члена.

9. LMU, Мюнхен, Германия

lmu

Това е един от най-старите и най-уважавани университети в Германия. Той е голям, като общия брой на студентите е над 50 000 от над 130 страни по света.

8. Karolinska Institute, Швеция

sciencpark_felixgerlach__mg_2584

Този университет е на 28-ма позиция в световната класация. Той е водещ медицински университет, както и най-големият източник на академични медицински изследвания в Швеция.

7. University of Edinburgh, Великобритания

Old College Quad

Мястото му в световната класация е 27-мо. Основан през далечната 1583-та година това е шестият най-стар университет в англо-езичния свят. В момента в него следват 35 000 студента, насочени в три направления – хуманитарни и социални науки, инженерство и медицина.

Университетът е много известен с академичните си разработки, като получава 200 милиона евро на година финансиране за тази си дейност.

6. London School of Economics and Political Science, Великобритания

lse

Този университет е класиран на 25-та позиция в световната класация. Той е един от най-добрите и разпознаваеми университети в света в сферата на социалните науки. Специалностите там включват икономика, политика, социология, право и антропология. Ако имате интереси по тези направления, то това може и да е точния университет за вас.

Продължава на следваща страница…

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *