четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Най-добрите университети в Европа

Най-добрите университети в Европа

Чудите се накъде да насочите децата си за висшето им образование, но не искате да е прекалено далеч (отвъд Океана)? Ето една класация на най-добрите университети в Европа, която ще ви помогне да вземете решение:

9. École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Швейцария

epfl

Десетата позиция се поделя от два университета, заемащи 30-та позиция в световната класация на университетите. Университетът за наука и технологии в Швейцария се завършва от около 3 000 студента на година, а академичния му състав наброява близо 670 члена.

9. LMU, Мюнхен, Германия

lmu

Това е един от най-старите и най-уважавани университети в Германия. Той е голям, като общия брой на студентите е над 50 000 от над 130 страни по света.

8. Karolinska Institute, Швеция

sciencpark_felixgerlach__mg_2584

Този университет е на 28-ма позиция в световната класация. Той е водещ медицински университет, както и най-големият източник на академични медицински изследвания в Швеция.

7. University of Edinburgh, Великобритания

Old College Quad

Мястото му в световната класация е 27-мо. Основан през далечната 1583-та година това е шестият най-стар университет в англо-езичния свят. В момента в него следват 35 000 студента, насочени в три направления – хуманитарни и социални науки, инженерство и медицина.

Университетът е много известен с академичните си разработки, като получава 200 милиона евро на година финансиране за тази си дейност.

6. London School of Economics and Political Science, Великобритания

lse

Този университет е класиран на 25-та позиция в световната класация. Той е един от най-добрите и разпознаваеми университети в света в сферата на социалните науки. Специалностите там включват икономика, политика, социология, право и антропология. Ако имате интереси по тези направления, то това може и да е точния университет за вас.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *