четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / 28-годишен стартира Хеджфонд със 75 милиона долара

28-годишен стартира Хеджфонд със 75 милиона долара

Джейми Стърн набра 75 милиона долара в новостартирал хеджфонд И докато това не звучи, като кой знае какво постижение, трябва да се има в предвид, че Стърн е едва на 28 години.

Фондът на Стърн се казва Skye Global Management и е къс-дълъг хеджфонд, отворил врати през юли, според запознати. Фондът е базиран в Ню Йорк.

Предимствата на индексните фондове пред хеджфондовете?

Да се започне да се управлява собствен хеджфонд, в средата на 20-те години е сериозно постижение, припомнят специалисти.

хеджфондове

Обикновено повечето новостартиращи фондове се пускат от мениджъри, които са с около десетина година по-възрасти и вече имат сериозно изградено име в света на финансите.

Има и някои изключения, като например Дейвид Айнхорн, започнал своя Greenlight Capital на 27-годишна възраст.

Каква е професионалната история на младия портфолио-мениджър?

Стърн е работил в емблематичния хеджфонд Third Point, на Дан Лоб, като финансов анализатор в продължение на две години. По-рано през тази година напуска, за да стартира собствения си фонд.

Младият мениджър се присъединява към Third Point през юни на 2014-та година, след като приключва с магистратурата си в Harvard University, откъдето придобива магистърска степен по „История“ през 2010-та година.

Преди Third Point, Стърн е бил макроанализатор в Greenmantle, както и финансов анализатор в BeaconLight Capital. Той започва своята кариера в Maverick Capital.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *