четвъртък , март 23 2017
Начална Страница / Актуални / Три прости начина да забогатеете…

Три прости начина да забогатеете…

Кой каза, че пътят към забогатяването е неизвестен? Всичко е ясно… Въпросът е, че не е толкова лесно да се върви по него.

Ето три прости правила, които ако следвате в по-голяма степен ще се доближите до това да сте финансово независим (което според експертите е истинската дефиниция на това да си богат).

Вижте още: Десет съвета от Бъфет как да забогатеете

Кажете „не“ на кредитите

„Най-успешните клиенти, с които съм работил в моята 18 годишна кариера на консултант, са тези, които не са имали дългове, като са разполагали с позитивен кеш-флоу“, коментира Джоузеф Карбон, основател на WealthManagementfortheRealWorld.com.

credit-card-issuers-say-no

Да кажете „не“ на дълговете е ключов начин на поведение, залегнал в успеха на много хора. Защо ли? Защото първо това означава, че се лишавате от задоволяване на някои прищевки (т.е. живеете под възможностите си) и второ – не плащате лихви, които могат да ядат сериозна стойност от бъдещите ви доходи.

Вижте още: Шест мита, които ви спират да забогатеете

В допълнение, хората без задължения, могат да се впускат по-спокойно в преследването на мечтите си, както и да основават собствен бизнес.

Студентски заеми, кредитни карти, потребителски заеми, автомобили на лизинг и най-лошите – бързите кредити са нещата, които е добре да избягвате.

Тренирайте дисциплината си, инвестирайте дългосрочно

Всеки може да управлява своите средства и то най-вероятно не по-зле от много професионални мениджъри. При това безплатно…

За да прави това успешно, в свят на много възможности и инвестиционни алтернативи, трябва на първо място да е определил рисковия си профил и да си е съставил стратегия и търговски план и на втора място, да ги следва.

самодисциплина

И докато първото е възможно за почти всички инвеститори, ключът за успеха до голяма степен се крие в дисциплината и следване на изградените правила. Липсата на дисциплина е провалила не един и двама инвеститора, включително и опитни такива.

Живейте под възможностите си

Това сме го засягали не веднъж. Ще продължаваме обаче да го правим, докато хората не осъзнаят колко важно е да живеят под възможностите си, за бъдещата им финансова независимост.

нямаш пари

Това почти изцяло се предопределя от факта, че всеки „неизхарчен“ заделен лев, спестен в специална сметка, се капитализира и мултиплицира с годините, благодарение на феномена сложна лихва.

Както посочихме, 58 лева спестявани всеки месец, биха могли да се превърнат в над един милион лева (до пенсионирането ви), ако почнете да пестите по-рано. А тези 57 лева е много лесно да ги пестите, просто като не ги харчите…

Провери също

скучната тайна на забогатяването

Ето защо търговията с биткойн не е за всеки!

Ето защо търговията с биткойни не е за всеки! Ако нямате здрав стомах и „стоманени …