Начална Страница / Актуални / Три прости начина да забогатеете…

Три прости начина да забогатеете…

Кой каза, че пътят към забогатяването е неизвестен? Всичко е ясно… Въпросът е, че не е толкова лесно да се върви по него.

Ето три прости правила, които ако следвате в по-голяма степен ще се доближите до това да сте финансово независим (което според експертите е истинската дефиниция на това да си богат).

Вижте още: Десет съвета от Бъфет как да забогатеете

Кажете „не“ на кредитите

„Най-успешните клиенти, с които съм работил в моята 18 годишна кариера на консултант, са тези, които не са имали дългове, като са разполагали с позитивен кеш-флоу“, коментира Джоузеф Карбон, основател на WealthManagementfortheRealWorld.com.

credit-card-issuers-say-no

Да кажете „не“ на дълговете е ключов начин на поведение, залегнал в успеха на много хора. Защо ли? Защото първо това означава, че се лишавате от задоволяване на някои прищевки (т.е. живеете под възможностите си) и второ – не плащате лихви, които могат да ядат сериозна стойност от бъдещите ви доходи.

Вижте още: Шест мита, които ви спират да забогатеете

В допълнение, хората без задължения, могат да се впускат по-спокойно в преследването на мечтите си, както и да основават собствен бизнес.

Студентски заеми, кредитни карти, потребителски заеми, автомобили на лизинг и най-лошите – бързите кредити са нещата, които е добре да избягвате.

Тренирайте дисциплината си, инвестирайте дългосрочно

Всеки може да управлява своите средства и то най-вероятно не по-зле от много професионални мениджъри. При това безплатно…

За да прави това успешно, в свят на много възможности и инвестиционни алтернативи, трябва на първо място да е определил рисковия си профил и да си е съставил стратегия и търговски план и на втора място, да ги следва.

самодисциплина

И докато първото е възможно за почти всички инвеститори, ключът за успеха до голяма степен се крие в дисциплината и следване на изградените правила. Липсата на дисциплина е провалила не един и двама инвеститора, включително и опитни такива.

Живейте под възможностите си

Това сме го засягали не веднъж. Ще продължаваме обаче да го правим, докато хората не осъзнаят колко важно е да живеят под възможностите си, за бъдещата им финансова независимост.

нямаш пари

Това почти изцяло се предопределя от факта, че всеки „неизхарчен“ заделен лев, спестен в специална сметка, се капитализира и мултиплицира с годините, благодарение на феномена сложна лихва.

Както посочихме, 58 лева спестявани всеки месец, биха могли да се превърнат в над един милион лева (до пенсионирането ви), ако почнете да пестите по-рано. А тези 57 лева е много лесно да ги пестите, просто като не ги харчите…

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …