неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / 40% от българите са участвали в така наречения „мек хазарт“

40% от българите са участвали в така наречения „мек хазарт“

В среда на планирани регулаторни промени в редица европейски страни, хазартната индустрия в Европа, се радва на добър ръст. Това стана ясно, от стартиралата днес девета годишна конференция на игралната индустрия в Източна Европа.

До голяма степен в основата на ръста на хазартната индустрия, стои този на он-лайн залаганията, напълно нов тренд, от последните две години. Всъщност хазартния сектор, се очаква да генерира 200 милиона приходи за бюджета на България през тази година, което би било ръст от над 20%, спрямо изминалата година.

Как най-често си губите парите на борсите?

С най-голям ръст ръст през изминалата година се отличи сектора на числово-лотарийните игри и спортните залагания, както и игрите от разстояние, които едва през изминалата година получиха възможност за старт на по-широка основа.

hazart

Броят на казината се повишава до 27, спрямо 25, като те са съсредоточени основно в София, Пловдив, морските курорти, както и по границите със съседни държави.

„След динамичните процеси на затваряне на обекти и консолидация, които характеризираха изминалите две години, 2016-та се очерта като една относително стабилна година. Фокусът на организаторите на игрални зали и казина беше върху повишаване на стандарта на предлагания продукт във всяко едно направление. Конкуренцията в сектора на игралните зали и казина е голяма, не само на местния пазар, но и от предлагането в региона. Гърция, Кипър, Македония, Румъния са страни, в които услугите в казината са на изключително високо ниво и това вдига летвата за местните организатори“, коментира Ангел Ирибозов, председател на УС на Българската асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия. „Поради необходимостта от големи инвестиции за изграждане на нови обекти, както и големите инвестиции за поддръжка и обновяване на съществуващите, растежът в този сектор е относително нисък“, допълва още Ирибозов.

Потенциалът на игралния туризъм, който до този момент в България беше относително слабо застъпен, провокира стартирането на няколко нови проекта в пограничните и туристически зони. Интересна локация се очерта Свиленград, заради приходящите играчи от Турция.

България е атрактивна дестинация и за покер туризъм, като привлича играчи от цял свят. В страната се провеждат големи европейски покер турнири.

Наскоро проведено социологическо проучване по поръчка на фондация „Отговорна игра“ показва, че около 40% от населението на страната ни са участвали в различни форми на така наречен „мек хазарт“. До голяма степен това се предопределя от широката популярност на нашумелите в последно време цифрови игри.

В момента организаторите на хазартни игри в България са 11 компании, между които някои големи международни компании като Pokerstars.bg, Betfair.com, bet365.com и др. Те имат лиценз за 24 онлайн игри.

Според експертите, България има сериозен потенциал да се превърне в лидер в игралната онлайн индустрия в Централна и Източна Европа, поради модерната регулационна рамка, с която разполага.

Досегашният опит показва, че он-лайн пазарът не отнема съществен дял от традиционния наземен хазарт. Клиентите имат различен профил, въпреки че в бъдеще тези разлики ще се изравняват и тенденцията е да се търси по-комплексен и взаимосвързан продукт между двете платформи на предлагане на хазартни игри. Много от предлагащите наземен хазарт компании също вярват в това и вече се насочват към он-лайн сегмента, защото са уверени, че той е бъдещето.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *