събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Пет причини да не вярвате на шефа си

Пет причини да не вярвате на шефа си

Доверието и лоялността е трудно да бъдат пренебрегнати в корпоративния свят. Ето защо все повече и повече работодатели се опитват да повишат лоялността на своите служители, особено на тези, заемащи ключови постове.

Вижте още: Нещата, които намаляват шансовете ви да ви наемат на работа

За да направят това обаче, те трябва на първо място да разберат какви са причините за голямото текучество, или ниската лоялност. Ето пет основни от тях, дадени от психолози:

1. Ангажираност

engagement

Там където има липса на ангажираност и комуникация има и липса на доверие. Същата динамика от личните отношения, е с пълна сила и при работните такива. Когато има ограничени линии за комуникация и ангажираност, скептицизмът расте. Хората започват да се притесняват от потенциални промени, които изпускат. Това е изключително труден за управление процес и работодателите, които държат работниците си на „тъмно“, се радват на резервирано отношение.

2. Краткосрочно мислене

long-term

Това е когато мениджърският тим на една компания поставя на преден план краткосрочните цели, пред дългосрочната си визия и оцеляване. Именно този начин на мислене бе в основата на проблемите свързани с дизеловите двигатели на Volkswagen и показа, колко драматични може да са последствията от подобен манталитет.

Вижте още: Искате висока заплата, не е зле да имате богати родители

Обикновено при този начин на мислене, се гледат резултатите за това тримесечие, без да се поглежда към дългосрочните резултати.

3. Вяра в компанията

Вярвате ли в компанията за която работите, в нейната мисия и цели? Хората искат да работят за работодатели, които адресират нуждите на обществото и въздействат положително на обществото като цяло.

4. Качеството на продукта

quality level meter indicate maximum isolated on white background

Хората имат доверие на компании, които произвеждат качествени и високо оценявани от потребителите продукти. Много по-лесно е да се работи за компания, която има за мисия да предоставя услуги и продукти с високо качество. Ако лично можете да застанете зад работодателя си, е много по-лесно да му имате доверие.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …