четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Пет признака, че сте сбъркали с новата работа

Пет признака, че сте сбъркали с новата работа

Често в търсене на нова работа, сме склонни да правим компромиси. Понякога обаче, се оказва, че компромисите които ще трябва да правим са по-големи от допустимите, или казано по друг начин – сме сбъркали да приемем офертата. Ето пет признака за това:

1. Списъкът с отговорностите нараства

23

Най-вероятно по време на интервюто за работа са ви дали обща представа какви ще са задълженията ви, или поне са ви дали някакви насоки. Често, когато започнете обаче, след една две седмици разбирате, че към тях се добавят нови и нови и нови… И така до моментът, в който ви се налага да оставате в извънработно време, за да довършвате задачите си.

За да избегнете този проблем, преди да стартирате някъде, трябва да се уверите, че сте наясно с всички задължения, които ще трябва да изпълнявате.

2. Придобиването на нови знания и умения

Thinking. Girl solving a problem. Conceptual image.

Освен да извършвате традиционно рутинните неща, изисквани от всяка една работа, важно е тя да ви предоставя възможности да повишавате своите знания, умения и квалификация.

При липсата на такива, можете да се окажете в „задънена улица“ и да разберете това, малко след като вече сте стартирали на новото място.

3. Стъпка назад в кариерното ви развитие

453

Още с приемането на определена работа и прекарване няколко дни на новото ви работно място, можете да осъзнаете, че това не е правилната стъпка в желаната от вас посока на кариерно развитие.

Нещо повече, признаци за това, може да са ви дали още по време на интервюто за работа от страна на интервюиращия с изрази като „Искам да съм напълно откровен с вас за нещата, разочаровали хората на тази позиция в миналото“, или дори „Тази работа може да е под вашата квалификация…“

Дори и да се нуждаете от промяна на работното си място, трябва първо добре да обмислете желанията и възможностите си, преди да скочите на „неподходяща работа“.

4. Високо текучество на персонала

644

Когато попаднете в новата среда, може да установите високо ниво на текучество на персонала. Това е тревожен признак и може да сочи лош мениджмънт, или фирмена култура. При всички положения, опитайте се да разберете кое предопределя този факт.

5. Никой не се интересува от дългосрочните ви кариерни цели

Друг сериозно тревожен сигнал може да е факът, че никой не ви пита какви са дългосрочните ви цели и визия за вашата кариера.

Това може да означава две неща – първо липсата на възможност за израстване от тази позиция, на която сте назначен и второ – не се оценяват достатъчно хората и компанията не инвестира в човешки капитал и развитието му.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …