събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Тези седем хобита ще ви направят по-умни

Тези седем хобита ще ви направят по-умни

Дълго време се смяташе, че хората се раждат с определено ниво на интелект и най-доброто което можем да направим, е да развием и достигнем до потенциала си.

Учените обаче доказаха, че на практика има начини да повишаваме потенциала си, като в същото време се наслаждаваме на преживяването.

10 трика да изглеждате по-умен

Ако искате да съчетаете полезното с приятното, насочете се към тези хобита, които освен всичко ще ви направят и по-умни, съветват експертите. А ето и кои са те:

1. Свирете на музикален инструмент

woman-playing-a-violin

Свиренето на музикален инструмент развива креативността, аналитичните умения, езиковите и математическите способности, двигателните способности и още много други. Това, което прави свиренето на музикален инструмент, е да създава нови връзки между различните дялове на мозъка, независимо от това на каква възраст сте.

2. Четете книги

10-Books-You-Must-Read-Before-You-Die

Ползите от четенето са едни и същи независимо дали четете фантастика, научна литература, или последния брой на Wall Street Journal. Четенето намалява стреса и ви кара да се чувствате по-добре. То повишава трите типа интелигентност.

Това помага с решаването на проблеми и по-добра навигация в подреждането на вашето знание в ума ви, както и в ежедневния ви живот. Четенето помага по-добре да разбирате процесите около вас и точно да интерпретирате и да отговаряте на чувствата на другите хора.

3. Чести физически упражнения

Profoto B1 Air lighting tests: Running at San Diego River

Спорадичните физически упражнения сами по себе си не са достатъчни. Важното е те да са редовни, тогава е много повече фективно. Когато се упражнявате помагате на клетките си да получават повече полезни вещества. Това помага на паметта, фокусирането и процесът на запомняне и разбиране от мозъка.

4. Учете нов език

Languages

Вместо да решавате пъзели и кръстословици, по-добре се насочете към изучаването на чужд език. Това помага на мозъка ви по-добре да се справя с нови умствени задачи, качество, което ще ви помага и в бъдеще.

В допълнение, владеенето на повече чужди езици допълнително повишава квалификацията ви и ви прави по-ценен кадър.

5. Тествайте общите си знания

quiz-test-your-knowledge-of-the-years-biggest-technology-stories-136403098976803901-151229151054

Много от студентите учат изпит за изпит и са поставени на изпитание, когато в бъдеще трябва да приложат на практика това, върху което са правили определени тестове. Затова експертите съветват, тествайте периодично общите си знания. Така умът ви ще се тренира и ще ви е много по-лесно да свържете наученото с практиката.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …