неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Седем начина смартфонът ви да заработи „като нов“

Седем начина смартфонът ви да заработи „като нов“

Случвало ли ви се е да си купите нов смартфон и само след няколко месеца той да започне да работи като старото ви устройство? Ето седем прости неща, които да правите, за да поддържате умния си телефон, за да работи винаги „като нов“.

Вижте още: Кой смартфон да изберете в зависимост от бюджета си?

1. Винаги дръжте софтуера си ъпдейтнат

Първата стъпка за това смартфонът ви да работи по-добре, е да поддържате софтуера му винаги ъпдейтнат към днешна дата. Новите ъпдейти не са случайни. Те се пускат от софтуерните производители за „премахване на бъгове“, или подобряване на производителността.

arc-update

За нови ъпдейти за Android или iOS, можете да проверите от менюто „Settings“. Добре е да проверите за нови ъпдейти и на инсталираните на смартфона ви приложения.

2. Деинсталирайти приложенията, които не ползвате

Най-вероятно сте инсталирали стотици приложения на смартфона си. Шансовете обаче, да ги ползвате всичките на ежедневна база, са минимални. Ето защо проверете ги и махнете тези, които не ползвате всеки ден или поне всяка седмица.

приложения

Ненужните приложения само използват ресурсите на смартфона ви, включително памет и батерия. На приложенията пък, които идват инсталирани на смратфона ви и не могат да бъдат изтрити, можете просто да им отнемете достъпа да данните ви и ресурсите на устройството.

3. Периодично спирайте процесите „на заден план“

приложения

Много процеси работят без да подозирате. Много хора отварят приложения и забравят по-късно, че са ги отворили, а те ползват сериозен ресурс от възможностите на смартфоните.

Вижте още: Най-добрите Android-устройства на пазара в момента

На устройствата с операционна система Android е добре да намалите честотата при която приложения като Facebook се свързват и теглят ъпдейти.

Продължава на следваща страница…

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …