петък , август 18 2017
Начална Страница / Актуални / Седем стъпки, когато сте на кариерен кръстопът

Седем стъпки, когато сте на кариерен кръстопът

Стигали ли сте до момент, когато не сте съвсем сигурни какво точно искате да правите с живота си или накъде да се развивате професионално? Най-вероятно да…

Ако в момента се намирате в подобен период, ето седем стъпки, които да предприемете, за да продължите напред.

Поемете дълбоко дъх

Пътят към вашата мечтана кариера и финансово благосъстояние, не е прав и често е изпълнен с изпитания, според Райън Каан, кариерен съветник и автор на видео-курса „Как да ви наемат на работа“, цитиран от финансовото издание Business Insider.

Вижте още: 11 съвета за това как да се представяте по-добре на работа

Важното е да вървите в правилната посока. „Възможно е да откриете по пътя към точната кариера за вас, че пътуването е свързано с повече забавление от самата дестинация“, съветва експертът. И ако този съвет не е достатъчно успокоителен, помислете за всички случаи, когато успешна кариера е била реализирана в по-късен етап от живота на много известни личности.

Помислете върху силните си страни

443

Задайте си въпроса „Какви умения имам да предложа?“ и „Какви са най-силните ми черти от характера“, както и „Какво правя най-добре“.

„Насочете кариерното си развитие в посока на вашите силни страни“, съветва още Каан.

Каква работа ви доставя удовлетворение?

Когато бяхте в университета какво ви доставяше удоволствие? Ходенето на лекции или упражненията, участието в малки или големи групови проекти?

Тези неща, могат да са индикация за нещата, които ви доставят удоволствие и които предпочитате. Дали ще се чувствате по-добре в структурата на голяма компания, или в малък развиващ се стартъп. Важното е когато избирате работа и кариера, тя да ви носи удовлетворение.

Направете списък

Направете списък с елементите на потенциална работа, които харесвате и които не, съветват специалистите.

Различни типове кариери са подходящи за различните персонални типове. Например, ако обичате да говорите с хора, да мислите абстрактно и да сте независими, може би е добре да се насочите към свободните професии.

to do list

След това напишете характеристиката на потенциалната работа, която е най-важна за вас. Дали това ще е заплатата, свободата, възможността за изкачване по кариерната стълбица или друго. В допълнение преценете привличат ли ви характеристиките на една индустрия повече от тези на друга…

Съобразете образованието и квалификацията си

Някои професии изискват допълнителни знания и квалификация. Преценете дали ги имате и ако не, можете да се насочите към придобиването им.

Конкуренцията за добрите работи е ожесточена, така че всяка допълнителна квалификация, която притежавате може да е критична, за да ви предпочетат пред останалите кандидати.

Бъдете честни със себе си

honoust

Важно е да сте честни със себе си и правилно да прецените качествата, знанията и уменията си. В противен случай, можете да си изберете индустрия, за която нямате достатъчно квалификация, или опит.

Използвайте личните си контакти

Помолете хора, които познавате, в индустрията която сте си избрали, за помощ. Няма значение дали ще е по отношение на съвет, повече информация за работата или за да ви срещнат с някой, който ще съдейства за интервю. Не пренебрегвайте този мощен канал за получаване на „мечтаната работа“.

Провери също

Осем книги, които всеки предприемач трябва да прочете

Септември традиционно се свързва със старта на новия бизнес сезон. Това е времето, когато бизнес …