неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Седем стъпки, когато сте на кариерен кръстопът

Седем стъпки, когато сте на кариерен кръстопът

Стигали ли сте до момент, когато не сте съвсем сигурни какво точно искате да правите с живота си или накъде да се развивате професионално? Най-вероятно да…

Ако в момента се намирате в подобен период, ето седем стъпки, които да предприемете, за да продължите напред.

Поемете дълбоко дъх

Пътят към вашата мечтана кариера и финансово благосъстояние, не е прав и често е изпълнен с изпитания, според Райън Каан, кариерен съветник и автор на видео-курса „Как да ви наемат на работа“, цитиран от финансовото издание Business Insider.

Вижте още: 11 съвета за това как да се представяте по-добре на работа

Важното е да вървите в правилната посока. „Възможно е да откриете по пътя към точната кариера за вас, че пътуването е свързано с повече забавление от самата дестинация“, съветва експертът. И ако този съвет не е достатъчно успокоителен, помислете за всички случаи, когато успешна кариера е била реализирана в по-късен етап от живота на много известни личности.

Помислете върху силните си страни

443

Задайте си въпроса „Какви умения имам да предложа?“ и „Какви са най-силните ми черти от характера“, както и „Какво правя най-добре“.

„Насочете кариерното си развитие в посока на вашите силни страни“, съветва още Каан.

Каква работа ви доставя удовлетворение?

Когато бяхте в университета какво ви доставяше удоволствие? Ходенето на лекции или упражненията, участието в малки или големи групови проекти?

Тези неща, могат да са индикация за нещата, които ви доставят удоволствие и които предпочитате. Дали ще се чувствате по-добре в структурата на голяма компания, или в малък развиващ се стартъп. Важното е когато избирате работа и кариера, тя да ви носи удовлетворение.

Направете списък

Направете списък с елементите на потенциална работа, които харесвате и които не, съветват специалистите.

Различни типове кариери са подходящи за различните персонални типове. Например, ако обичате да говорите с хора, да мислите абстрактно и да сте независими, може би е добре да се насочите към свободните професии.

to do list

След това напишете характеристиката на потенциалната работа, която е най-важна за вас. Дали това ще е заплатата, свободата, възможността за изкачване по кариерната стълбица или друго. В допълнение преценете привличат ли ви характеристиките на една индустрия повече от тези на друга…

Съобразете образованието и квалификацията си

Някои професии изискват допълнителни знания и квалификация. Преценете дали ги имате и ако не, можете да се насочите към придобиването им.

Конкуренцията за добрите работи е ожесточена, така че всяка допълнителна квалификация, която притежавате може да е критична, за да ви предпочетат пред останалите кандидати.

Бъдете честни със себе си

honoust

Важно е да сте честни със себе си и правилно да прецените качествата, знанията и уменията си. В противен случай, можете да си изберете индустрия, за която нямате достатъчно квалификация, или опит.

Използвайте личните си контакти

Помолете хора, които познавате, в индустрията която сте си избрали, за помощ. Няма значение дали ще е по отношение на съвет, повече информация за работата или за да ви срещнат с някой, който ще съдейства за интервю. Не пренебрегвайте този мощен канал за получаване на „мечтаната работа“.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …