неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Някои неща за парите, които ако научите, ще са ви от полза цял живот

Някои неща за парите, които ако научите, ще са ви от полза цял живот

Ако отделите само десет минути, то ще можете да научите много неща за парите, които ще са ви полезни цял живот. Ето някои такива:

Как да изчислявате нетното си богатство?

Нетното ви богатство е сумарната финансова стойност на всичко, което притежавате минус стойността на това, което дължите.

При отрицателно нетно богатство, вие дължите повече от размера на активите ви. Това би следвало да е „червена лампа“, която да светне и да ви покаже, че нещо не е наред и трябва да се промени.

Колко често трябва да го изчислявате?

Финансовите специалисти препоръчват да изчислявате нетното си богатство два пъти в годината, за да вземате преждевременни мерки, ако се налага.

Накъде изтичат парите ви?

изтичане на пари

Повечето от хората не следят къде харчат средствата си всеки месец или колко точно харчат за определени стоки и услуги. Дали знаете, колкo харчите, за да се храните извън дома? Най-вероятно, не. Ако следите тези суми и ги сумирате в рамките на месец или два, можете да се изненадате от натрупаните размери.

Ако пренасочвате малка част от тези средства към спестовните си сметки за пенсиониране, то може и да се учудите, колко добри резултати ще постигнете с течение на времето.

Ако сте технологично настроени, можете да използвате някое от многото приложения за следене на личните ви разходи.

Как да промените начина си на мислене за парите?

moneu think

Противно на всеобщите схващания, постигането на финансова независимост не е свързано с размерът на месечния ви доход, а по-скоро с възприемането и отношенито ви към парите.

Това е добра новина, защото всеки може да промени начина са ни мислене и навиците си, за да се доближи в по-голяма степен до забогатяването.

Започнете да гледате на парите като нещо, което да инвестирате, вместо като нещо, което да спестите или да изхарчите. Както казва милионерът Грант Кардон „Единствената причина да пестите пари, е за да ги инвестирате“.

На следващо място, започнете с правенето на избори, подобни на богатите и се опитайте да придобиете техните навици. Според милионера Т. Харв Екер „Най-сигурният и лесен начин да натрупате богатство, е да се научите как точно богатите хора, които са майстори на изкарването на пари, играят играта“.

Продължава на следваща страница

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …