неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Необичайни фактори, определящи дали ще ви наемат на работа

Необичайни фактори, определящи дали ще ви наемат на работа

Освен знанията, уменията и опита има и други фактори, които могат да предопределят дали ще ви наемат на работата за която кандидатствате. До голяма степен много от тях са малко странни. Ето девет такива:

Вижте още: Странните неща, които определят дали ще сте успешен?

1. Времето на интервюто ви

time-job-interview

Според изследване на University of Michigan School of Natural Resources & Environment вторник в 10:30 е най-доброто време за интервю.

Хората са най-продуктивни във вторник и тогава не се чувстват притиснати от времето. Часът също така е удобен, защото до тогава интервюиращия е имал време да си провери имейлите, да пие кафе и да си направи плановете за след работа. Това го прави спокоен и добронамерен.

2. Метеорологичното време в деня на интервюто ви

Изследвания на University of Toronto сочат, че интервюираните в дъждовни дни, получават средна оценка с около 1% по-ниска в сравнение с тези, интервюирани в слънчеви дни. Така, че молете се за слънце.

3. Колко рано пристигате

time job

Пристигането няколко минути по-рано за интервюто е добра идея и със сигурност е по-добре, отколкото да закъснеете. На прекомерното подраняване за интервю обаче, също не се гледа с добро око. Така можете да изглеждате „твърде отчаяни“ в желанието си да получите работата.

4. Дали основните ви конкуренти са интервюирани същия ден

Най-вероятно няма как да знаете, кога ще са интервютата на хората, които ще са ви най-големи конкуренти за позицията. Ако случайно знаете обаче, насрочете интервюто си за друг ден. На интервюиращите им е трудно да дават твърде много високи оценки на кандидати в един и същ ден.

5. Какво правите докато чакате в лобито?

чакате за интервю

Да пиете кафе, да ядете или да говорите по телефона си не е първото впечатление, което искате да направите. Не правете някои от тези неща, защото не знаете в кой момент интервюиращият може да мине покрай вас в лобито.

Между другото да си правите селфита също не е особено добра идея.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …