петък , март 24 2017
Начална Страница / Актуални / Как да преговоряте за заплатата си?

Как да преговоряте за заплатата си?

Едва ли работодателите ще ви предложат най-добрата оферта, ако са ви избрали за определена работа, за която сте кандидатствали. Практиката сочи, че те си оставят резерви за преговори. Така, че не приемайте първото предложение, което ви направят, за да не пропуснете тези резерви.

Вижте още: Пет трика, за да получите по-висока заплата

Освен това обаче, трябва и да сте подготвени, за да можете ефективно да преговаряте. Ето няколко начина как по-ефективно да направите това:

Направете си собствено проучване

RHFA_Salary_Negotiation_for_Job_Candidates

Още преди да отидете на интервю за определена работа, трябва да сте наясно, какви са средните заплати за тази позиция. Добре е да се информирате и каква е политиката на компанията, в която кандидатствате – дали да поддържа близки до средните заплати, над или под тях. Има много сайтове, в които да направете своето проучване.

Помислете какво точно искате от една работа

Добре е да се изясните със себе си, каква точно работа искате да работите. По този начин ще изглеждате много по-мотивирани в хода на преговорите. Трябва да покажете, че сте най-правилния канидат за точната работа и че тя е такава, която ще ви доставя истинско удоволствие. Това ще подсили и позицията ви в преговорите за възнаграждението.

Не поставяйте въпроса за заплащането на твърде ранен етап

gffworks_salary_negotiation

За да не изглеждате като човек, който се интересува и мотивира само от заплащането, не бързайте да говорите за пари. Първо покажете и убедете насрещната страна, че вие сте правилния човек за работата. Бъдете сигурни, че въпроса за парите ще се отвори от насрещната страна, когато моментът стане подходящ.

Как да отговорите на неизбежния въпрос „Каква заплата очаквате?“

Точно тук, предварителната подготовка ще ви помогне най-много и ще е безценна. На първо място не отговаряйте с конкретна сума. Можете да отговорите на този въпрос в определен диапазон. Така ще имате свобода за маневри и допълнителни преговори, като в същото време няма да обезкуражите насрещната страна с прекомерна висока сума, както и да си „подлеете сам вода“, с твърде ниска сума.

salary

Диапазонът на очакваното възнаграждение трябва да се определя от две неща. Какво е средното заплащане за работата, за която кандидатстват, както и какъв е максималния праг, в конкурентни компании, за хора с подобна на вашата квалификация.

Наблегнете, че сте основно заинтересовани от това да намерите правилната работа за вас и заплатата не е основния ви приоритет

Трябва да сте убедени, че можете да преговоряте за заплатата си

Вярно е, че в някои сектори преговорите са по-лесни от други, но не бива да се отказвате. Освен това, ако ви изберат като правилния кандидат за позицията, то определено сте в силната позиция да преговаряте. В рамките на разумното разбира се.

Не се притеснявайте да си искате, но също така не настоявайте

handing-over-money

 

Трябва да знаете точно колко струвате. Затова не бъдете скромни. Противно на всеобщите схващания, никой не губи шанса да бъде избран за определена позиция, само защото си е поискал нещо. Причината за това да не бъдете избрани, може да е в начина по който сте си поискали.

Продължава на следваща страница…

Провери също

злато

Проста система за търговия със злато и изключителна доходност

Нещата към които трябва да насочвате вниманието си в инвестирането са – простите неща. Този …