вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / 90 милиарда приложения свалени през 2016-та година

90 милиарда приложения свалени през 2016-та година

Броят на свалените приложения, през изминалата година, е достигнал 90 милиарда, според данни на консултантската компания App Annie. В същото време приходите на разработчиците на приложения, са достигнали 89 милиарда долара.

Тези приложения ще ви направят по-продуктивни

Времето, отделяно от потребителите на приложенията, се е повишило с 20% и вече достига близо 900 милиарда часа, според доклада.

приложения

Сумарните приходи от приложения са били 127 милиарда долара, като се вземе в предвид, че софтуерните платформи прибират около 30% от средствата.

Ползването на приложения, расте с далеч по-ускорени темпове на развиващите се пазари като Индия, Мексико и Бразилия.

На големите и развити пазари пък, се наблюдава тенденция приложенията да навлизат сериозно в територията на традиционни бизнеси, като банковия например. Банкови приложения за трансфер на пари, се радват на рекордна популярност сред потребителите.

Не е особено голяма изненада, че приложението YouTube е оглавило класацията на най-ползвано приложение за развлечение. Netflix обаче, бие YouTube по отношение на генерирани приходи.

Като цяло времето прекарвано от потребителите в приложения за търговия, се е повишило с 30%.

На сериозен интерес са се радвали и приложенията за игри, които са генерирали около 75% от общите приходи, регистрирани от приложенията.

Петте приложения по приходи на изминалата година са били Spotify, Line, Netflix, Tinder, и HBO Now. Петте игри по приходи са Monster Strike, Clash of Clans, Pokemon Go, Game of War: Fire Age, и Clash Royale.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *