вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Акциите на Snap пласирани по 17 долара…

Акциите на Snap пласирани по 17 долара…

Snap, Inc., компанията майка на популярното приложение Snapchat осъществи първичното си публично предлагане, като пласира акциите си по 17 долара всяка. Или въз основа на предложените 200 милиона акции, набра 3.4 милиарда долара. Това дава пазарна оценка на компанията в размер на 23.6 милиарда долара.

Първоначалните планове на компанията бяха да пласират акциите си в диапазона между 14 и 16 долара за акция, но изключително силното им търсене, доведе до по-висока цена.

умни очила

Това бе първото първично публично предлагане на технологична компания. Последната социална медия, която стана публична бе Twitter, през далечната вече 2013-та година.

Два са показателите обаче, които ще са обект на притеснения за инвеститорите през следващите месеци и дори години – печалбата и правата на гласуване.

Snap генерира приходи от 404.5 милиона долара през 2016-та година. Тази сума може да нарасне до 1.13 милиарда долара през тази година, както и до 2.16 милиарда долара през 2018-та година. Прогнозите за 2019-та, са за приходи в размер на 3.03 милиарда долара.

Средния приход на потребител на Snapchat обаче, е по-малко от 15%, от този на Facebook, факт, който сочи наличието на краткосрочен потенциал да е източник на ръст в приходите.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *