събота , декември 16 2017
Начална Страница / Актуални / Джак Ма: Ако искате съдете ни, това е добре…

Джак Ма: Ако искате съдете ни, това е добре…

Джак Ма, най-богатият азиатец и ръководител на водещия китайски онлайн търговец Alibaba, е известен с противоречивите си изказвания и коментари.

Последния такъв не закъсня, след като Ма заяви „Съдебните дела не ме плашат“, в специално интервю за Reuters публикувано в неделя.

Това е отговорът на Ма към многото му критици. Китайският милиардер не веднъж е въвличан в легални действия.

Джак Ма: Ето защо бедните си остават винаги бедни

„Ако искате да ни съдете, съдете ни“, коментира Ма в интервюто. „Това е възможност за нас да обясняваме на всички какво правим“.

джак ма

Коментарите на Ма бяха по повод на действията на щатската комисия по финансов надзор, проверяваща до колко счетоводните практики на компанията отговарят на законодателството и интереса на акционерите.

В допълнение Ма заяви, че приветства действията на комисията, защото тези проверка ще дадат по-голям шанс на Alibaba да покаже на широката публика какви точно са целите й.

Интернет търговецът отдавна среща сериозни критики и въпроси, относно начините на измерване на търговските си обеми и връзките с дъщерни компании.

Джак Ма: Ако прекараш целия си живот в работа, със сигурност ще съжаляваш

От 2010-та година насам според данни на Dealgate и Internet Retailer, Alibaba е похарчила между 30 и 40 милиарда долара за над 100 инвестиции и поглъщания.

Междувременно Ма е един от най-големите филантропи в Китай. Той прекара уикенда си на двудневна конференция на фондацията Alibaba Foundation, на която Ма и другия съосновател на Alibaba – Джо Тсай, дариха капитал в размер на 3 милиарда долара, което е най-голямото дарение правено на фондация в историята на Китай.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …