петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / А. Грийнспан: Brexit-а идва в най-лошия момент, който съм виждал в кариерата ми

А. Грийнспан: Brexit-а идва в най-лошия момент, който съм виждал в кариерата ми

Бившият ръководител на Фед – Алън Грийнспан, коментира в интервю за CNBC излизането на Великобритания от ЕС. И коментарите са меко казано тревожни…

Вотът във Великобритания дойде в най-лошия възможен момент. Моментът е по-лош дори от най-тъмните дни на октомври 1987-ма година, смята Грийнспан.

Сорос: Един паунд равен на едно евро при BREXIT

Alan-Greenspan

„Бих нарекъл моментът най-неподходящият, който съм виждал в моята кариера – включително и 19-ти октомври 1987 година, когато индексът на сините чипове Dow загуби 23%. Тогава си мислех, че това е най-малкият от всички потенциални проблеми“, допълни още Грийнспан.

Проблемите на Великобритания също са много по-широки. Резултатите от референдума почти със сигурност ще доведе до искания от шотландските националисти за независимост от Великобритания.

Косвена жертва на отлъчването на Великобритания ще е еврото. „Докато еврото и еврозоната бяха сериозни стъпки към европейска политическа интеграция, съюза се разпада“, допълни още Грийнспан.

„Brexit-а не е края на серията от проблемите, които винаги съм смятал, че ще стартират с еврото, защото еврото е много сериозен проблем в южната част на еврозоната, която се финансира от северната част и ЕЦБ“, допълни Грийнспан.

ЕЦБ обаче, няма какво особено да направи, за да реши проблема със стагнацията в реалните доходи, смята още бившият ръководител на ЕЦБ.

Част от проблема се корени в това, че населението на западните страни застарява много бързо.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …