четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / На какво учат рекордните продажби на Alibaba от 11.11?

На какво учат рекордните продажби на Alibaba от 11.11?

Китайският Amazon, както е известен онлайн търговеца Alibaba Group, регистрира нови рекордни продажби миналия петък в традиционния празник на пазаруването, който компанията наричат „деня на необвързаните“.

Alibaba – компанията на следващото десетилетие?

Продажбите на различни продукти в петък, възлязоха на 120.7 милиарда юана (17.7 милиарда долара). Това е повече от сумарните продажби по време на „черния петък“ и „кибер понеделника“ в САЩ.

Тази година обаче, анализаторите не обръщат внимание на обема на закупените стоки, а на системата за тяхната доставка, където компанията бележи сериозно подобрение на условията.

алибаба

Най-значително подобрение тази година по отношение на логистиката, се сочи в анализ на Deutsche Bank. Налице е ръст от 59 и 49% съответно в услугите на компанията за транспорт на стоките по земя и въздух, сочат данните на банката.

Първата доставка, направена за китайския екип на DB, е пристигнала само за 15.5 часа, което е забележителен резултат, коментират експерти на финансовата институция.

В пиковия си момент, обемът на транзакциите за секунда, са възлезли на 175 000, а пиковия обем на разплащания, осъществявани в AliCloud, е бил 120 хиляди. Общият обем на транзакции е възлязал на 1.05 милиарда в петък, допълват още от GS.

Анализаторите се фокусират върху логистиката, в среда в която основния онлайн бизнес на китайската компания бележи забавяне в темповете си на повишение.

Потребителите обаче, си задават въпроса реални ли бяха прокламираните от много от търговците отстъпки или просто бяха маркетингов трик?

Справка за цените на много от „намалените стоки“, няколко дни след празника на пазаруването, направена от нашия екип, сочи че много от цените на стоките са при същите нива, като тези при които се продаваха в петък, макар и да липсва надпис за отстъпка от 25 или 30%.

Разбира се, това едва ли ще се забележи от основната част от потребителите, поръчали си някаква стока в петък…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *