вторник , февруари 21 2017
Начална Страница / Актуални / Апокалиптични очаквания за щатските пазари от водещи експерти

Апокалиптични очаквания за щатските пазари от водещи експерти

Няколко именити инвеститори, предупреждават за опасност от пазарен срив.

Джим Роджърс, един от основателите на легендарния фонд Quantum Fund, съвместно с Джордж Сорос, премина в крайно апокалиптично настроение, като заяви „68-трилионен библейски колапс, е възможен за милиони американци“.

HSBC: Опасността от рязък срив на щатските индекси е голяма

Разбира се традиционния заподозрян – Марк Фабер, известен с прозвището си „г-н Катастрофа“ (дали пък не и заради крайно неточните си прогнози), няма как да не се присъедини към подобни очаквания и да каже „инвеститорите са на Титаник“ и акциите са на път да „изживеят невероятен спад, който ще се конкурира с най-големите сривове в историята на фондовите пазари“.

срив

Известният икономист Андрю Смитърс също има предупреждение за инвеститорите „щатските акции са с 80% надценени в момента“.

Смитърс, подкрепя тезата си с твърдението, че единствените случаи, когато щатските акции са били толкова рискови за инвеститорите, са били през 1929-та и 1999-та година. А всички знаем какво се случи през тези години – загуба от 89% и 50% във водещите индекси.

Песимисти са дори от Royal Bank of Scotland, откъдето заявиха, че пазарите се приближават до рисковете от 2008-ма година. Те посъветваха своите клиенти „да продават всичко“, защото в пренаселени пазари „вратичките за изход“ са доста малки. От банката очакват сериозно понижение за сините чипове като Apple, Microsoft и IBM.

Има и едно предупреждение, което би трябвало да смразява инвеститорите – това на Джеймс Дейл Дейвидсън, който правилно прогнозира колапсите от 1999-та и 2007-ма година.

Дейвидсън предупреждава „Налице са три икономически индикатора, които крещят „продавай“. Те не смятат, че срив от 50% наближава, а че такъв е вече на входната врата“, коментира експертът.

А когато Дейвидсън, предупреждава за подобна опасност, то по-добре е инвеститорите да слушат внимателно.

Дейвидсън не е само негативен в своите очаквания. Според него, подобен колапс ще създаде възможности, които се създават веднъж, или два пъти в живота.

Провери също

Шестте най-скъпи за посещение туристически дестинации

Сайтът за летищни трансфери Hoppa, оповести годишната си класация на най-скъпите за посещение туристически дестинации …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *