неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Apple е продал 1 милиард iPhone-а

Apple е продал 1 милиард iPhone-а

Най-големият щатски производител на смартфони – Apple, обяви, че е продал 1 милиард смартфона iPhone, отпредставянето на модела до момента, за по-малко от 10 години.

Новината обяви лично изпълнителният директор на Apple – Тим Кук.

Тази компания е била десет пъти по-голяма от Apple

“iPhone се превърна в един от най-важните и променящи света продукти в историята“, коментира Кук. „През изминалата седмица преминахме ключовата краница от един милиард продадени смартфона. Нашата цел никога не е била да продаваме най-много, а по-скоро най-добрия продукт на пазара“ допълни още Кук.

Новината идва малко след като компанията оповести резултатите си за третото фискално тримесечие. И докато те не бяха приети първоначално особен добре от инвеститорите, последва възстановяване и силен ръст в акциите в средата на седмицата.

Въпреки, че Apple далеч не е най-големият световен производител на смартфони, трябва да се отбележи, че компанията прибира почти цялата печалба в сектора на производство на смартфони.

Компанията предстои съвсем скоро да представи и новия си емблематичен смартфон от седма серия тази есен.

Моделът се очаква този път да е в три разновидности, като този с по-голям екран в лицето на iPhone 7 Plus е много вероятно да се отличава с 5.5-инчов дисплей и 3 GB оперативна памет. Това е повишение спрямо обемът от 2 GB при предшественика му.

iphone

При стандартната версия iPhone 7 няма да има повишение на оперативната памет и тя ще бъде запазена от 2 GB, твърдят още източниците.

Друга сериозна разлика между двата модела ще е това, в какви варианти ще се предлагат на потребителите. Стандартната седма серия се очаква е в три варианта – с 16, 32 и 64 GB вътрешна памет, докато този с по-голям дисплей ще се предлага във варианти с 32, 128 и 256 GB вътрешна памет.

Задната камера също се очаква да се различава при двата модела. Въпреки повишението на мегапикселите до 12 при последните два модела от устройството – 6s и 6s, новата стандартна седма серия се очаква да е с 21-мегапикселова камера на гърба.

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *