неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Първото такси без шофьор започва да вози пътници в Сингапур от днес

Първото такси без шофьор започва да вози пътници в Сингапур от днес

От днес първото автономно такси, без шофьор, започва превоз на пътници в Сингапур. Предварително определени жители на мегаполиса ще могат да се възползват от тестовата услуга на nuTonomy, технологичен стартъп.

И докато много компании, сред които Google и Volvo се надпреварват за това кой ще представи първия автономен автомобил на пазара nuTonomy е първата компания, която предлага превоз с автономни автомобили в света.

Запознайте се с автономния автомобил на Uber

В началото услугата ще е много ограничена, като в момента има само шест автономни автомобила по улиците на Сингапур, с тенденцията да станат дузина до края на годината.

Крайната цел е е да има пълен набор от автономни таксита в Сингапур до 2018-та година. Впоследствие автомобилът може да бъде представен и в други части на света, коментират от компанията.

автономно такси

В началото таксито ще се движи само в периметър от 2.5 квадратни мили, включващи бизнес-частта на Сингапур и прилежащите към нея жилищни сгради. Вземането и оставянето на пътниците също ще е ограничено до няколко локации.

В допълнение ползващите услугата, ще трябва да имат специална покана от компанията, за да ползват услугите й.

Броят на желаещите да ползват услугите на компанията се очаква да нарасне до хиляди през следващите месеци, прогнозират от nuTonomy.

Автомобилите използвани за превоза – модифицирани автомобили Renault Zoe и Mitsubishi i-MiEV, освен с пътник, разполагат още с шофьор на предната седалка, готов да поеме контрола на автомобила, ако се наложи, както и изследовател, който записва поведението на пътя.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *