събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Как да си баща е добре за кариерата ви?

Как да си баща е добре за кариерата ви?

Днес е „Денят на бащата“. Да си баща, може да означава безсънни нощи и смяна на мръсни памперси… Но също така, това е едно от най-възнаграждаващите неща в живота на един мъж и то не само в личен, но и в професионален план. Ето няколко факта за това:

На бащите се гледа с много по-добро око от работодателите…

Daughter Straightens Father's Tie Before He Leaves For Work

В едно изследване са били изпратени едни и същи фалшиви резюмета. Тези обаче, за които е било отбелязано, че са бащи са били викани на интервю много по-често от останалите.

Да си баща, може да ви помага да изкарвате повече пари…

t
t

Бащите изкарват средно с 6% повече, когато живеят с дете, в сравнение с останалите мъже, според изследване на университета в Масачузетс.

Това обаче, важи само за мъжете. Майките с деца, изкарват средно с 4% по-малко на всяко дете, в сравнение с тези без деца.

Бащите често са по-продуктивни…

В хода на 30-годишно проучване се стига до извода, че бащите на две деца са по-продуктивни от тези на едно дете, или без деца.

dads-are-no-less-productive-than-their-childless-counterparts

Най-добре се отразяват близнаците…

По отношение на повишението на продуктивността на бащите, най-добре им се отразяват близнаците. Те стават с 52% по-продуктивни, след раждането им.

Бащите са с по-големи амбиции…

ambitions

Бащите е много по-вероятно да поискат повишение, или да се стремят да станат изпълнителни директори, в сравнение с представителите на силния пол без деца. В това има смисъл, предвид на стремежа да се подсигури финансовата стабилност на семейството.

По-щастливи са…

Въпреки, че бащинството понякога е трудно, много изследвания сочат директна връзка между това един мъж да има дете и по-голямо щастие…

Бащите изразяват мнението, че животът им има по-голям смисъл, в сравнение с тези, които нямат деца.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …