неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Използвайте похвата на Уорън Бъфет за бавно забогатяване

Използвайте похвата на Уорън Бъфет за бавно забогатяване

Ако мислите, че можете да забогатеете бързо, то е много възможно да сте прав. Там, където може би ще сгрешите обаче, е ако си мислите, че можете да направите това на фондовите пазари.

Иначе, ако имате гениална идея и малко късмет, то пътят към богатството не е задължително да е бавен. За всички останали, остава да се надяват бавно и постепенно да достигнат до финансова независимост.

Ето как да инвестирате като гениалния Бъфет

А какъв по-добър пример можем да вземем, ако искаме да постигнем финансова независимост, посредством инвестиции на фондовите пазари, от този на гениалния инвеститор Уорън Бъфет.

woren_buffet

Ако има едно нещо, до което може да се опрости стратегията на Бъфет, то това е много вероятно да е – „дръжте нещата прости“.

Бъфет е натрупал богатството си, благодарение на закупуването на бизнеси, които са лесни за разбиране (според неговите стандарти и инвестиционни критерии).

Към днешна дата, портфейлът на Бъфет е съставен от някои от най-добрите бизнеси в света…
Междувременно Бъфет е известен с това, че избягваше инвестиции в технологични компании в края на миналия век, за което между другото бе широко критикуван от много от „експертите“.

12 мисли на Бъфет, обобщаващи всичко, което трябва да знаете в инвестирането

Явно обаче, изпускането на „технологичния бум“ и последвалия „технологичен балон“, не е попречило за това Бъфет да се превърне в един от най-богатите хора на планетата, по точно – третия най-богат човек в света.

А Бъфет „пасува“ по отношение на инвестициите в технологичните компании поради една проста причина – както той не веднъж е казвал, това е бизнес, който не разбира.

Не, не се заблуждавайте, Бъфет е имал поглед върху технологичните компании, просто моделите му за анализ и инвестиционната му стратегия, са били неприложими върху този бизнес (който се подчинява на други правила).

Следвайки стратегията си да „държи нещата прости“, оракулът от Омаха, просто е предпочел да пропусне тези инвестиционни възможности и да се концентрира върху нещата, от които разбира.

Да „държите нещата прости“ и да „инвестирате в неща, които разбирате“, за всеки може да означава нещо напълно различно.

Например за младите инвеститори, които са изключително на „ти“ с технологиите, следването на тези принципи може да означава да инвестирате точно в технологични компании, ако това е сферата ви на компетентност.

Инвеститорите често се страхуват да не изтърват някакъв „горещ тренд“ на пазара и това нерядко е основната им грешка. Именно „най-горещите“ сектори, често са и в основата на най-големите загуби, които се правят на пазара.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *