събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Актуални / Джеф Безос изпревари Бъфет по богатство, Закърбърг влиза в топ-пет

Джеф Безос изпревари Бъфет по богатство, Закърбърг влиза в топ-пет

Изпълнителният директор на щатската компания Amazon изпревари по богатство Уорън Бъфет и се превърна във втория най-богат човек в САЩ и третия най-богат човек в Света. Това бе първия път от петнадесет години насам, в които Бъфет губи позицията си на втория най-богат човек в САЩ.

bezos jeff

В допълнение Марк Закърбърг, изпълнителен директор на Facebook, влезе в топ-пет на най-богатите хора в САЩ за пръв път.

Марк Закърбърг: Това са трите качества на успешните предприемачи

Други промени вклюват изпадането на Лари Елисън, изпълнителен директор на Oracle от топ-три на най-богатите хора в САЩ, за пръв път от 2007-ма година насам, според класацията 2016 FORBES 400.

лари елисън

Общото богатство на четиристотинте най-богати хора в САЩ на класацията възлиза на 813.5 милиарда долара.

В допълнение тринадесет от 20-те най-богати хора в САЩ, са самореализирали се милиардери, или хора сами натрупали своето състояние, без да го наследяват.

През последната една година обаче, една трета от общите участници в класацията са обеднели, докато 20-те най-богати хора са повишили своето богатство.

Най-добра е била изминалата година по отношение на увеличаване на богатството за Джеф Безос. Това се е случило, благодарение на поскъпването на акциите на компанията му с 46%.

bill-gates

Първата позиция продължава да е за Бил Гейтс, основател на Microsoft, който заема това място през последните 15 години.

Последният път, когато Бъфет не е бил на втора позиция по богатство, Безос е разполагал с благосъстояние от едва 4.7 милиарда долара. Той присъства в класацията FORBES 400 едва през последните три години.

Марк Закърбърг е реализирал по-голям ръст на богатството си от всички останали с изключение на Безос, като е станал с 15.2 милиарда долара по-богат. Общото му състояние се оценява в момента на 55.5 милиарда долара.

Основателите на Google – Лари Пейдж и Сергей Брин попадат в топ-десет на класацията за пръв път от 2007-ма година насам. Акциите на тяхната компания поскъпнаха с близо 22% през последната една година, което е в основата на неговото състояние.

Бившият ръководител на Microsoft – Стив Балмър, и основателя на Dell – Майкъл Дел също попадат отново в топ-20 на най-богатите хора в САЩ.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *