неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Безработицата в еврозоната най-ниска от седем години

Безработицата в еврозоната най-ниска от седем години

Безработицата в еврозоната се е понижила изненадващо през октомври, до най-ниското си ниво от над седем години. Това бе сигнал за възстановяването на доверието и икономиката в региона.

Нивото на безработица се е понижило до 9.8% през октомври, спрямо ревизираните надолу 9.9% през септември, според данни на Евростат. Средните очаквания на анализаторите бяха за ниво на безработица от 10%. Това бе най-ниската й стойност от юли 2009-та година насам.

По-добрите данни стават реалност, след като от ЕЦБ призоваха вече на няколко пъти, европейските правителства да предприемат по-агресивни действия, за окуражаване на процеса на създаване на нови работни места.

евра

Данните инициираха поскъпване на еврото, като накараха инвеститорите да започнат да се съмняват относно това, дали ЕЦБ ще продължи с политиката си на обратно изкупуване на активи, отвъд крайния срок след първото тримесечие на следващата година.

Еврото поскъпна до нива от 1.0620 спрямо долара, след като се търгуваше трайно под психологическата граница от 1.06, по-рано сутринта.

И други данни подкрепят доброто възстановяване на икономиката на еврозоната. Такива бяха изнесените данни за индустриалното производство, повишило се с най-ускорения си темп от близо три години насам през ноември.

Индексът, следящ активността в сектора на промишлеността в еврозоната, се повиши до 53.7 пункта през ноември, спрямо 53.5 пункта през октомври.

В допълнение, данните за инфлацията, изнесени по-рано през седмицата, посочиха ускоряването й до 0.6% през ноември, или най-високия й темп от 2 години насам.

Безработицата в Германия се запазва при ниво от 4.1%, докато тази в Испания е при 19.2%.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *