неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / „Шантавите“ неща в Сан Франциско, които се случват заради безумните наеми

„Шантавите“ неща в Сан Франциско, които се случват заради безумните наеми

Пазарът на имоти в Сан Франциско подлудя последните години. На практика редица изследвания сочат, че това е най-скъпия пазар на имоти в САЩ. Рекордни са и нивата на наемите. Например едностайно жилище в желаните райони на града се отдава под наем при нива от над 3000 долара.

Това кара много от хората, които не искат да го напускат да стават креативни. Ето някои от най-лудите неща, които те правят, за да намалят жилищните си разходи, дадени от изданието Business Insider:

Например Брандън, 23-годишен инжинер в Google, отказал да назове последното си име, се е преместил да живее в камион, ситуиран на паркинга на компанията.

1

Брандън твърди, че по този начин пести 90% от дохода си.

2

Още един служител на Google е намерил интересно решение. Пийт Дандреа и неговата жена са прекарали близо две години от живота си в своя ван, отново ситуиран на паркинка на компанията. Това им е позволило да пестят 80% от заплататите си, с което по-късно си купуват собствена къща извън Сан Франциско.

3

Сара Картър, 23-годишен служител в компания специализирана в електронната търговия си купува лодка в пристанището и се премества да живее в нея.

4

Питър Берковид, 25годишен илюстратор плаща около 400 долара наем, за да живее в кутия, която сам си е проектирал, в дъното на всекидневната на своя съквартирант.

5

Люк Айсмън е намерил хитро бизнес-решение, като предоставя срещу 1 000 долара контейнири, в които да се живее (нелегално разбира се).

Други пък са изчислили, че излиза със 700 долара на месец по-евтино, да се живее в Лас Вегас и да се лети до Сан Франциско за работа.

6

Колко е безумен пазарът на имоти в града се доказва от факта, че тази стара къща е била продадена за 1.2 милиона долара, само две седмици, след като е била обявена с първоначална цена от 799 000 долара.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …