понеделник , февруари 27 2017
Начална Страница / Актуални / Бягайте като „дявол от тамян“, когато чуете това от инвестиционни „експерти“

Бягайте като „дявол от тамян“, когато чуете това от инвестиционни „експерти“

Има някои фрази, които трябва да задействат „червената ви лампа“, когато чуете от „пазарни експерти“ по отношение на инвестиции на фондовите пазари. Сега ще представим някои от тях:

Шест признака, че финансовият ви консултант ви работи

Знам една инвестиция, която ще удвои парите ти…

печалба

Първо никой не може да твърди такова нещо. Второ, рядко ще се намери някой да ви издаде подобна тайна, освен ако не е „майка, баща, брат или сестра“.

Остава друг вариант – посвещава ви в тайната, защото има нужда от задействане на „самореализиращото се пророчество“. Това е ситуацията, при която нещо се случва, защото всички са уверени, че ще се случи.

А то най-често се случва, защото се появяват много хора, които купуват определен инструмент в кратък период от време и създават лавинообразно търсене в среда на непроменено предлагане (законите на търсенето и предлагането). Или вкаран сте в схемата, но като инвеститорът в който ще остане „горещия картоф“.

Няма как да загубиш от тази инвестиция

Инвеститорите не обичат загубите. Т.е., когато някой ви каже това, той ви играе по „тънката струна“. Няма как някой да ви гарантира, че няма да загубите.

инвеститорски загуби

Инвестиционният път се състои от печалби и загуби и това се знае от всеки инвеститор с малко повече опит. В крайна сметка целта на инвестирането е когато теглите чертата печалбите ви да са по-големи от загубите.

Загубите не са страшни, стига да са добре контролирани и да имате стратегия за ограничаването им до разумни нива. Нещо повече, те са наложителни, за да тествате издръжливостта на инвестиционната си стратегия с времето и това, дали всички позитивни резултати не са въпрос на чист късмет…

Ще направим един бърз удар

Още един сериозен признак за съществена нередност. Целта в инвестирането ви, ако искате професионално да се занимавате с това, не е да правите бързи удари, а да се задържите на позитивен финансов резултат за един продължителен период от време.

big profit

Както не веднъж сме споменавали, за да сте успешен на пазара трябва да си поставяте реални цели за доходност. Отново ще припомним, че малцина са успявали да реализират доходност от над 20% в дългосрочен план, а те не случайно се наричат „велики инвеститори“. Искате ли да сте от тях? Не се поддавайте на изкушения за бързи печалби…

Продължава на следваща страница…

Провери също

кеш

Това са компаниите с най-добра и най-лоша репутация в САЩ

За пореден път излезе класацията Harris Poll Reputation Quotient, на щатските компании с най-добра и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *