сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Бичият пазар на щатските пазари не е приключил, смята стратег

Бичият пазар на щатските пазари не е приключил, смята стратег

Волатилността се върна на щатските фондови пазари и много анализатори прогнозират проблеми за инвеститорите в бъдеще.

GS: Пет причини защо щатските индекси ще падат

Не всички експерти обаче, са толкова негативно настроени за пазара. Главният стратег на инвестиционната компания Charles Schwab – Лиз Ан Сондърс, е на мнение, че бичият пазар все още е в сила.

Широкият щатски индекс S&P 500 се понижи с близо 2% през последния месец, като спадът бе свързан със съществено нарастване на волатилността през последната седмица, до голяма степен заради несигурността свързана със срещата на Фед през следващата седмица.

лиз сондърс

В допълнение с нарастване на несигурността обаче, налице е схващане, че пазарът губи от ефекта на монетарната политика, смята Сондърс.

„Пазарните участници осъзнават, че не могат вече да разчитат на централните банки за движение нагоре и трябва да намерят други източници на добри новини, които да продължат да подкрепят повишението. Смятам обаче, че това няма да убие бичия пазар“, коментира Сондърс.

Много експерти предупредиха за балон на „облигационните пазари“. Според Сондъърс обаче, тези опасения няма да поставят началото на сериозен ръст на доходността на облигациите, или казано по друг начин на сериозна обезценка в цените на облигациите.

Защо да изберете SOFIX пред S&P 500?

„Няма доказателства нито от щатската икономика, по отношение на ръста и инфлационните рискове, нито от останалите части на света, които да предопределят необходимостта от ускорено повишение на лихвите“, смята още експертът.

„Дори и ако бичият пазар при облигациите достигне до край, това не означава, че задължително трябва да станем свидетели на срив в цените на облигациите и голям ръст на доходността“, допълва още Сондърс.

Възходът при облигациите може да свърши просто защото вече няма да видим нивата на лихвите при исторически най-ниските стойности за 10-годишните щатски облигации, допълва още стратегът.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *