понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Билети за градски транспорт в Букурещ над два пъти по-евтини от София

Билети за градски транспорт в Букурещ над два пъти по-евтини от София

От началото на юни софианци ще плащат еднократен билет за градския транспорт в размер на 1.6 лева, или повишение с 60% спрямо настоящата цена.

И докато цените на картите за градския транспорт се запазват без промяна, драстичното повишение в цената инициира сериозен дебат в обществото относно това до колко е обосновано.

Затова ще погледнем какви са цените на билетите в останалите столици в Централна и Източна Европа, с които в много по-голяма степен можем да се сравняваме по отношение на доходите.

2334

Оказва се, че средната цена на еднократен билет в разглежданите десет столици е при ниво от 2 лева, или с близо 30% над новата цена на билетчето у нас от мецец юни.

Най-евтини са билетите в румънската столица, където при цена от 0.66 лева, те са над два пъти по-евтини в сравнение със София.

Близо два пъти по-евтина, при ниво от 26.2 лева е и месечната карта за градския транспорт в Букурещ, спрямо 50 лева в София.

По отношение цените на картите обаче, повечето източноевропейски столици са доста близо до София, със средна цена на тази услуга от около 60 лева.

При ниво малко над 50 лева са едномесечните карти в Братислава и Варшава, докато в Талин цената на картите е дори по-ниска, при ниво от 44.9 лева на месец, съгласно данните на изданието за сравняване на цените numbeo.com.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …