събота , януари 20 2018
Начална Страница / Актуални / Богатите избягват тези хора на всяка цена

Богатите избягват тези хора на всяка цена

Обкръжаващата ви среда има по-голямо значение, отколкото може би предполагате. Всъщност това какви са приятелите ви до голяма степен предопределя какъв сте и какъв ще станете.

След изучаване на дневните навици на богатите хора, в продължение на пет години, авторът на книгата „Промени навиците си, промени живота си“ Томас Корли, стига до извода, че успелите, избягват един тип хора на всяка цена. И това са… песимистите.

Отличителните черти на богатите и успелите хора

„Самореализиралите се милионери са много внимателни с кого се свързват“, пише Корли в своя труд. „Обикновено вие сте толкова успешни, колкото са и хората, с които се събирате. Богатите винаги търсят да се обградят с хора, които са ориентирани към високи цели, оптимисти, ентусиасти и като цяло са с позитивен възглед за живота“.

Изследването на Корли сочи, че 86% от богаташите имат навика да се движат в компания на други успешни индивиди. От друга страна „те също така ограничават общуването си с негативни хора“, обяснява още Корли.

423

Важността на това да се избягват негативните хора, произтича от факта, че позитивният начин на мислене, до голяма степен е един от ключовете към постигането на финансово благосъстояние.

„Дългосрочният успех е възможен само когато е налице позитивен начин на мислене“, коментира Корли.

Корли не е единственият, който стига до този извод. Преди около век, журналистът Наполеон Хил стига до подобен резултат след изследването на 500 самореализирали се милионери.

„Хората по природа приемат начина на мислене и навиците на тези, с които се свързват“, пише Хил през 1937-ма година в бестселъра си „Мисли и стани богат“.

„Няма надежда за успех за хората, които се свързват с хора с негативна персоналност“, допълва още Хил.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …