събота , април 29 2017
Начална Страница / Актуални / Богатите избягват тези хора на всяка цена

Богатите избягват тези хора на всяка цена

Обкръжаващата ви среда има по-голямо значение, отколкото може би предполагате. Всъщност това какви са приятелите ви до голяма степен предопределя какъв сте и какъв ще станете.

След изучаване на дневните навици на богатите хора, в продължение на пет години, авторът на книгата „Промени навиците си, промени живота си“ Томас Корли, стига до извода, че успелите, избягват един тип хора на всяка цена. И това са… песимистите.

Отличителните черти на богатите и успелите хора

„Самореализиралите се милионери са много внимателни с кого се свързват“, пише Корли в своя труд. „Обикновено вие сте толкова успешни, колкото са и хората, с които се събирате. Богатите винаги търсят да се обградят с хора, които са ориентирани към високи цели, оптимисти, ентусиасти и като цяло са с позитивен възглед за живота“.

Изследването на Корли сочи, че 86% от богаташите имат навика да се движат в компания на други успешни индивиди. От друга страна „те също така ограничават общуването си с негативни хора“, обяснява още Корли.

423

Важността на това да се избягват негативните хора, произтича от факта, че позитивният начин на мислене, до голяма степен е един от ключовете към постигането на финансово благосъстояние.

„Дългосрочният успех е възможен само когато е налице позитивен начин на мислене“, коментира Корли.

Корли не е единственият, който стига до този извод. Преди около век, журналистът Наполеон Хил стига до подобен резултат след изследването на 500 самореализирали се милионери.

„Хората по природа приемат начина на мислене и навиците на тези, с които се свързват“, пише Хил през 1937-ма година в бестселъра си „Мисли и стани богат“.

„Няма надежда за успех за хората, които се свързват с хора с негативна персоналност“, допълва още Хил.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …