вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Актуални / Отделяйте по 30 минути на ден в мислене, по подобие на богатите

Отделяйте по 30 минути на ден в мислене, по подобие на богатите

Повечето от самозамогналите се милионери до голяма степен имат общи черти и навици.

Един такъв навик се споделя от Томас Корли, автор на книгата„Промени навиците си, промени живота си“, въз основа на изследване направено в продължение на пет години.

„От моето изследване открих, че дневните навици, които имате, могат до голяма степен да предопределят това дали ще сте успешен или не в живота си“, пише Корли.

Седем неща, които богатите правят по-различно от вас

Навикът е много прост: богатите заделят от 15 до 30 минути от ежедневието си, само за да мислят.

„Мисленето е ключът към успеха“, заключава Корли. „Успешните хора, предпочитат да извършват този процес, изолирани и необезпокоявани от никой.“

423

Най-честите теми върху които богатите разсъждават, са десет – кариера, финанси, семейство, приятели, бизнес отношения, здраве, мечти и конкретни цели, проблеми, благотворителност, щастие.

Според Корли, те си поставят въпроси като „Какво мога да направя, за да изкарам повече пари“, „Прави ли ме работата ми щастлив?“, „Достатъчно ли се упражнявам?“, „Имам ли добри приятели?“, „На кои бизнес взаимоотношения трябва да отделя повече внимание и времето на кои да намаля?“ и др.

Най-богатите и успешни хора са любопитни. Те се стремят към непрекъснато подобрение и иновация в живота си. Както казва Стив Сийболд, проучил над 1 200 от най-богатите хора на света – „Богатите решават проблеми“.

„Когато богатите имат нужда от пари, те не се чудят дали е възможно. Просто започват да разработват нови идеи и да решават проблеми“, пише Сийболд в книгата си „Как мислят богатите“. „Те не губят време и мисловна енергия, за да се чудят дали идеята им ще е успешна“, допълва още авторът.

В края на краищата изводът на Сийболд е, че богатите „не са по-умни от останалите“. „Те просто са по-стратегически ориентирани от нас“.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *