неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Седем причини да живеете под възможностите си

Седем причини да живеете под възможностите си

Както вече не веднъж сме споменавали тайната към забогатяването е да живеете под възможностите си. Ако все още обаче, не сте съвсем убедени в това, ще ви дадем още седем причини да живеете по-скромно от това, което можете да си позволите.

А вие, знаете ли тези неща за парите?

1. Ще научите децата си да живеят по този начин, което ще повиши шансовете им за постигане на финансова независимост

пари и дете

Децата се учат и следват примера даван им от родителите. Те правят това съзнателно и подсъзнателно. Редица изследвания сочат, че това което децата знаят за парите, са научили основно от своите родители. Ако искате да им дадете добър пример, за да се научат да живеят по начин, който да им дава шанс за добро финансово бъдеще, то „живейте под възможностите си“.

2. Ще постигате целите си

Може би имате мечти и цели, като да отидете на ваканция, или пък да си купите нов автомобил. Или пък искате да живеете в собствен дом. И макар да трябва да степенувате желанията си по важност, начина да ги изпълните и задоволите е, като се лишавате от други неща и пестите.

3. Ще се научите да сте доволни от това, което имате

Един от начините да научите, че повече покупки няма да ви направят по-щастливи, е като харчите по-малко от това, което разполагате.

щастие

В допълнение, когато пестите ще започнете да изпитвате задоволство, при достигане на определени цели. Да разполагате със заделена сума пари зад гърба си ще ви носи и по-голямо спокойствие.

4. Ще можете да помагате на хора изпаднали в нужда

Скучната тайна на забогатяването е

Когато имате средства зад гърба си ще можете да помагате и на роднини и приятели, които наистина имат нужда.

5. Ще разполагате с фонд за спешни нужди

emergency fund

Рано, или късно в живота си стигаме до ситуация, при която на нас, или на най-близките ни се случва неочаквано събитие, изискващо финансов ресурс. Когато имате фонд за спешни нужди ще можете да посрещате по-спокойно подобни събития.

6. Пестите за бъдещето си

Кой знае, след години може да измислите гениален бизнес, изискващ първоначална инвестиция. Защо да си „подарявате“ идеята на някой друг, само защото не разполагате със заделени спестени средства. Историята сочи, че великите идеи са стартирали често от „гаражи“ и впоследствие са се превръщали в милиардни бизнеси.

7. Ще намалите стреса

stress1

Средства в банката и липса на дългове, са равни на по-спокоен и лишен от стрес живот.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *