неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Юсейн Болт: Можех да имам по-добра кариера, ако бях по-сериозен

Юсейн Болт: Можех да имам по-добра кариера, ако бях по-сериозен

Юсейн Болт, е може би един от най-великите лекоатлети на всички времена. Всеки спортист най-вероятно завижда на кариерата му, с изключение може би само на един – самият Болт.

Как Юсейн Болт харчи парите си?

В интервю, след като спечели наградата за „лекоатлет на годината“, Болт направи изненадващо признание. А именно, че връщайки се назад във времето, би променил едно нещо – да приема спорта по-сериозно в ранната си кариера. Така най-вероятно е щял да спечели повече медали.

„Когато погледна назад във времето, единственото нещо, което бих променил е да приемам по-сериозно спорта“, коментира Болт.

болт

„Разчитах в много по-голяма степен на таланта си. Ако имах по-сериозно отношение обаче, съм сигурен, че щях да постигна много по-добри резултати в своята кариера. Може да звучи шокиращо, но е истина. Може би ако бях започнал по-рано, щях да имам четири олимпийски златни медала“, коментира Болт.

Болт коментира още, че след като е загубил от щатския спринтьор Тайсън Гей по време на световното първенство през 2007-ма година, неговият треньор го е мотивирал към по-високи резултати в бъдеще.

„Спомням си, че след като загубих, отидох при треньора си и му казах – „Дадох всичко от себе си, но какво мога да направя повече, за да спечеля? Наистина искам да спечеля!“. А той ми отговори – „Изоставаш във фитнеса. Ако наистина искаш да спечелиш, трябва да станеш по-силен.“ Така че, вече знаех какво трябва да направя и от тогава започнах да работя и да работя…“, припомня си още Болт.

Болт добави още, че възнамерява да ограничи спортната си кариера от тук нататък до спринт на 100-метра при мъжете.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *