вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Какви ще са последствията от BREXIT-а за българите?

Какви ще са последствията от BREXIT-а за българите?

Великобритания се „развежда“ с Европа. И докато това ще е един дълъг и продължителен процес, който може да отнеме месеци, или дори години, въпросът е как ще се отрази той впоследствие на българите живеещи и пътуващи към Великобритания. Ето и някои очаквани последици:

великобритания

На част от българите работещи във Великобритания може да им се наложи да се върнат

Има много българи, които работят във Великобритания. И докато все още не е ясно какви ще са договорките между Великобритания и ЕС по отношение на „развода“, това което много българи работещи в обединеното кралство могат да очакват, е да бъдат насочени обратно към родината си.

Изненадващо последствие за българите след референдума във Великобритания

Почивката ви като цяло във Великобритания ще стане по-евтина

Само в деня на референдума, паундът загуби близо 8% от стойността си, в рамките на ден. Възможно е поевтиняването на британската валута да продължи с пълна сила. Това се превежда в потенциално по-евтина почивка за европейците, включително и за българите в обединеното кралство.

Билетите към обединеното кралство също ще са по-евтини

По-евтини, изразени в евро се очаква да станат и самолетните билети, хотелите, както и всички други туристически услуги. Т.е. мечтата на българите да посетят Лондон, може да стане с една крачка по-близо.

Британските стоки ще станат по-изгодни за българите

Това включва автомобили, имоти, потребителска електроника и много други. Важно отново е разбира се, какви ще са договорките между ЕС и Великобритания по отношение на митата, данъците и акцизите.

Както вече писахме, едно изненадващо последствие може да е това страната ни да се напълни с автомобили с десен волан.

Може да ви се налага да чакате повече по летищата

Излизането на Великобритания от границите на ЕС, освен в случай на запазване на специален статут за посещенията в страната от европейски граждани, може да означава визи и дълги престои по летищата.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *