петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / BREXIT ли? А при нас, всичко е нормално…

BREXIT ли? А при нас, всичко е нормално…

Тезата ни, която застъпихме вече няколко пъти, че инвестициите на БФБ могат да се окажат проводник на сигурност, в среда на несигурност за световните фондови пазари, до голяма степен издържа теста на времето.

Вижте още: Как да се защитим от спад на световните пазари? С инвестиции на БФБ…

Всъщност може да се каже, че родният капиталов пазар почти не бе засегнат от повсеместните загуби на международните фондови пазари, след изненадващото излизане на Великобритания от ЕС в петък.

Brexit-egg

Явно инвеститорите са убедени в тезата изразена от Бойко Борисов, че „накрая в ЕС ще останем само ние, Румъния и Гърция“ и те изобщо не са притеснени.

Така в среда на рекордни загуби и заличаването на 2 трилиона долара от световната пазарна капитализация само в петък, индексът на сините чипове SOFIX се понижи с 1.5%…

За сравнение немският DAX загуби близо 10% към стойността си. Японският Nikkei 225 също загуби около 10%. Водещите щатски индекси загубиха между 5 и 8% и т.н.

Как можете да отиграете „чудото“ на БФБ? (когато се случи)

Казано по друг начин, родният индекс на сините чипове може да привлече много сериозен интерес от страна на родни и чуждестранни институционални инвеститори, като проводник на сигурност, в обща среда на несигурност.

В допълнение слабото понижение на индекса ни може да е много добър симптом за изчерпания му низходящ потенциал и наличието на добри възможности за ръст в бъдеще.

Надолу инвеститорите имат много стабилни нива на подкрепа при 420 пункта, а нагоре ръстът може да се ускори съществено при пробив на ключовата съпротива при 462 пункта.

Както вече писахме, индексът е много близо и до „златно пресичане“, което да отвори пътя му нагоре в дългосрочен план, а това спокойно може да се случи в следващите два месеца, които са едни от най-добрите в исторически план.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …