неделя , септември 24 2017
Начална Страница / Актуални / Броят на милионерите продължава да расте

Броят на милионерите продължава да расте

Добра новина за всички – броят на милионерите в световен мащаб, продължава да нараства. Защо това е добра новина? Защото сочи, че средата за увеличаване на богатството е ползотворна и вие може да сте следващия, който да се присъедини към тях…

Най-голям е ръстът в броя на милионерите в САЩ, което до голяма степен се обяснява и с факта, че щатските индекси са при нови рекорди, като се повишаваха през последните пет години.

Шест грешки, които ултрабогатите не допускат

В допълнение, ръстът на богатството на милионерите проявява признаци на забавяне, като е най-слаб от Великата Депресия, сочи още докладът на Credit Suisse Research Institute. От тогава насам, броят на милионерите в света се е повишил със 155%, докато този на ултрабогатите хора, или с богатство над 50 милиона, е нараснал дори повече – с 216%. От ултрабогатите хора по света, 51% са съсредоточени в Северна Америка.

богати страни

Като цяло средното богатство на милионерите е растяло с 5.2% на година, от 2000-та насам, в доларово изражение. Сумарното богатство е 139 трилиона долара, като за сравнение БВП на световната икономика се изчислява в размер на 73.2 трилиона долара за изминалата година.

Според прогноза на консултантската компания, САЩ ще е страната с най-голям очакван ръст на милионерите през следващите пет години.

В САЩ в момента има 13.6 милионери, което е повишение с 283 000, спрямо миналата година. До 2021-ва, броят на милионерите се очаква да да достигне 18 милиона, или повишение от 33%.

Доста е неприятна ситуацията във Великобритания. Там броят на милионерите е намалял с 406 000, след заличаване на около 1.5 трилиона долара от имотното състояние на британците, следствие на поевтиняването на имотите, като резултат от БРЕКЗИТ.

Провери също

мечтател

10 навика, които да промените, за да сте по-продуктивен

Промени навиците си, за да промениш живота си… Ето десет навика, от които е добре …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *