четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Броят на милионерите продължава да расте

Броят на милионерите продължава да расте

Добра новина за всички – броят на милионерите в световен мащаб, продължава да нараства. Защо това е добра новина? Защото сочи, че средата за увеличаване на богатството е ползотворна и вие може да сте следващия, който да се присъедини към тях…

Най-голям е ръстът в броя на милионерите в САЩ, което до голяма степен се обяснява и с факта, че щатските индекси са при нови рекорди, като се повишаваха през последните пет години.

Шест грешки, които ултрабогатите не допускат

В допълнение, ръстът на богатството на милионерите проявява признаци на забавяне, като е най-слаб от Великата Депресия, сочи още докладът на Credit Suisse Research Institute. От тогава насам, броят на милионерите в света се е повишил със 155%, докато този на ултрабогатите хора, или с богатство над 50 милиона, е нараснал дори повече – с 216%. От ултрабогатите хора по света, 51% са съсредоточени в Северна Америка.

богати страни

Като цяло средното богатство на милионерите е растяло с 5.2% на година, от 2000-та насам, в доларово изражение. Сумарното богатство е 139 трилиона долара, като за сравнение БВП на световната икономика се изчислява в размер на 73.2 трилиона долара за изминалата година.

Според прогноза на консултантската компания, САЩ ще е страната с най-голям очакван ръст на милионерите през следващите пет години.

В САЩ в момента има 13.6 милионери, което е повишение с 283 000, спрямо миналата година. До 2021-ва, броят на милионерите се очаква да да достигне 18 милиона, или повишение от 33%.

Доста е неприятна ситуацията във Великобритания. Там броят на милионерите е намалял с 406 000, след заличаване на около 1.5 трилиона долара от имотното състояние на британците, следствие на поевтиняването на имотите, като резултат от БРЕКЗИТ.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *