четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Актуални / „Бичите пазари“ не умират от старост!

„Бичите пазари“ не умират от старост!

Ако искате да сте успешни в инвестирането си през тази година, то трябва с пълна сила да осъзнаете едно единствено нещо.

„Бичите пазари не умират от старост“!

Казано по друг начин, „бичият пазар“ не свършва само, защото е продължил по-дълго от обичайното в исторически план.

Щатските индекси са напълно оценени, така че не очаквайте висока доходност

И макар да звучи просто и ясно, все още много инвеститори попадат в капана на това да се опитват да таймират пазара. А това може да е много опасно и подвеждащо.

бичи пазар

Много анализатори правят своите прогнози и дори търгуват на схващането, че средният „бичи пазар“ продължава четири и половина години, а „мечия“ – около година и половина.

Инвеститорите следвали тази стратегия обаче, най-вероятно са изпуснали основна част от настоящия „бичи пазар“, продължаващ вече близо осем години, а в по-лошия случай, дори са регистрирали сериозни загуби, залагайки за неговия преждевременен край преди няколко години.

Дори и опитни инвеститори като Сорос, понякога правят грешката да изпреварват събитията със своите инвестиции и прогнози. Сорос бе един от многобройните експерти, които още преди година изразиха очакванията си за спад на пазара. И макар инвеститорът да отбеляза сериозни загуби, от късите си позиции върху широкия S&P 500, опитът и прозорливостта му, го накараха да закрие късите си позиции след изборната победа на Тръмп и да си спести още загуби в последствие.

Всъщност инвеститорите посочват още, че опасността от срив на пазара в момента е малка. Причината – „мечите пазари“ нямат склонност да се появяват в момент на ръст за икономиката.

Казано по друг начин, докато индексите правят нови и нови върхове, правилната позиция за търговия е една – дългата. Естествено не бива да ставате прекомерно самоуверени и убедени в посоката на пазара и трябва да следите пазара, за всяка по-сериозна слабост, която може да е първия симптом за предстояща по-сериозна корекция. Докато няма такива сигнали обаче, всичко е наред.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *