петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Какви са предимствата на Бизнес лаптопите и защо да изберете реновиран?

Какви са предимствата на Бизнес лаптопите и защо да изберете реновиран?

Ако търсите да си купите лаптоп, то ще сте изправен пред нелека задача… Защото избора на устройство е огромен; защото устройствата имат безброй функции и качества; защото има устройства, създадени с безброй часове труд на инженери, дизайнери и тестери, както и такива, които се опитват да ги копират.

Обикновено върху избора на лаптопи въздейства видяната или чута реклама на някой продукт, която го фаворизира пред други продукти с подобни или идентични функции и възможности, както и пред такива с по-добри свойства.

В рекламите, които ни заливат ежедневно се представя информация за Потребителски клас продукти, които може всеки краен потребител да закупи в хипермаркетите. В тях, в рекламата обикновено се представят параметри, като външен вид, общи функции, размер на екрана, дали има записвачка и др.

Освен този клас продукти на пазара на черна техника съществуват още Бизнес клас продукти и Професионален клас продукти.

Detail shot of the HDMI port on a Dell Latitude E6420 notebook featured on white background.

Тези два вида продукти се предлагат на бизнес потребители и професионалисти чрез различен тип реклама – чрез специализирани издания, демонстрации и семинари и други. Сред основните им предимства са параметри като: производителност, внедрени технологии, надеждност, условия на гаранцията, здравина, продължителност на жизненият цикъл, опции за сигурност и други.

Какви са предимствата на Бизнес клас лаптопи спрямо потребителския:

  • Изключително здрав корпус и панти – често магнезий-алуминиево шаси и анлуминиев капак със здрава рамка и защитен слой зад дисплея, който го предпазва от натиск в затворено състояние. Издръжливост на пантите и сглобката към корпуса, където потребителският клас страда много често.
  • Системи за защита на хард диска при падане са силно развити при Бизнес клас моделите на Dell, Lenovo, HP. При потребителския клас и останалите марки, този вид системи липсват или са ниско ефективни.
  • Качество на компонентите – при бизнес и професионален клас се вграждат компоненти с по-високи качества, често произведени по зададени от производителя параметри, например оперативна памет се произвежда по изискване и отговаря на условията за съвместимост с марката или конкретен модел.

Особеност на Бизнес лаптопите е и по-дългата производствена гаранция, която производителите предлагат – например всички лаптопи Dell® от серията Latitude® се предлагат с 3 или 5 години гаранция с опция за НБД – която означава, че в момента на предявяване на рекламация Dell има задължението да върне работещ продукт на клиента на следващия работен ден!

Latitude E6400 dust-covered XFR notebook with webbed combat helmet in dusty, rocky terrain.

За да може да се случи това, от компанията са предвидили, че рискът за настъпване на рекламационно събитие е много малък, защото продукта е създаден от инженери със солиден опит и е тестван за дефекти. Ако компанията се провали в този процес, то тя може лесно да изгуби клиент с хиляди закупени лаптопи и това да доведе до огромни загуби.

От друга страната моделите от Потребителския клас на тези и други компании рядко се предлага с гаранция от 12 или 24 месеца, като тя е при ограничени условия за поддръжка до някои компоненти.

С думи прости, Бизнес и Професионален клас техника се произвежда със заложен жизнен цикъл от 3 до 6 години, а Потребителския клас техника – от 1 до 3 години. Ето защо потребителския клас модели често проявяват дефекти в края или непосредствено след изтичане на гаранционният срок на продукта, а при Бизнес клас и Професионален клас – продукта продължава да работи надеждно дори в края на предвидения жизнен цикъл.

Голяма част от бизнес потребителите се възползват от предлаганите от производителите лизингови условия, като те включват предоставяне за ползване на устройствата за периода на гаранция срещу годишни вноски, и след изтичане или в края на периода (обикновено 24 или 36 месеца) производителят предоставя новия модел и тогава употребените устройства се предлагат за вторична продажба.

Това разбира се се случва след задъжителен тест на всички компоненти, ако е необходимо се подменят някои компоненти с нови, така че устройството да отговаря на стандарта за качество на производителя.

Негодните или неотговарящи на стандарта устройства се предават за рециклиране и се унищожават. Устройствата отговарящи на изискванията и стандарта за качество се наричат Refurbished (обновени, реновирани) компютри. По идентичен начин се обработват монитори за компютър, лазерни принтери и мултифункционални устройства, професионални графични работни станции, бизнес таблети и смартфони висок клас, периферия и оборудване за търговски обекти и др.

Бизнес и Професионален клас техника е тази, която се предлага от Пи Си Доктор ЕООД, фирма основен вносител на обновени компютри в България, която се фокусира в продажба на обновени модели бизнес и професионален клас компютърна техника. Фирмата е регистриран партньор на Майкрософт за обновени компютри, което дава възможност за продажба на всеки употребяван компютър с инсталиран лиценз за MS Windows® 7/10 оперционна система.

Вижте оферти за реновирани бизнес-лаптопи на www.pcdoctor.bg

Възползвай се от отстъпка от 5% от цената с промо-код bogat.bg

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *