неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Актуални / GS: Цената на петрола 45-50 долара до средата на 2017 година

GS: Цената на петрола 45-50 долара до средата на 2017 година

Цената на петрола ще се задържи в диапазона между 45 и 50 долара за барел до средата на следващата година, това прогнозират от щатската инвестиционна банка Goldman Sachs, в писмо към своите клиенти.

Малко ще са нещата, които ще променят световното предлагане и търсене, се казва още в направения анализ на инвестиционната банка.

Петролът с тримесечен минимум, бензинът и дизелът с 7 и 10% по-скъпи

Защо мнението на Goldman е важно? Защото банката бе тази, която правилно прогнозира срива в цената на суровината преди около година и половина, като в последствие точно отгатна и къде ще спре поевтиняването на суровината.

петрол

Можем да припомним, че от дъното на петрола през февруари до момента, черното злато добави близо 60%.

От банката смятат, че в краткосрочен план цената на петрола ще продължи да се предопределя от слабия фундамент, бавното възстановяване на търсенето в Китай и Индия, както и цената на долара.

GS прогнозира, че през второто полугодие на годината можем да станем свидетели на дефицит в размер на 230 000 барела на ден.

Рано тази сутрин, щатският суров петрол се търгува при нива от около 42 долара за барел. Брентът се разменя при нива от 43.50 долара за барел.

От началото на месеца, петролът загуби 13% от стойността си. Това в унисон с поскъпването на долара спрямо останалите основни валути, фактор октазващ низходящ натиск върху цената на суровината.

Натиск върху цената на петрола оказват и нарастващите запаси в Ню Йорк, Европа и Сингапур.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *