понеделник , декември 5 2016
Начална Страница / Актуални / Външните пазари VS БФБ… (предимства и недостатъци)

Външните пазари VS БФБ… (предимства и недостатъци)

Често инвеститорите дори не си задават въпроса накъде да насочат своите средства – към външните пазари или БФБ, защото това звучи риторично. Или въпрос, на който отговорът е еднозначен. Дали обаче, инвеститорите не подценяват този въпрос?

Ще разгледаме предимствата и недостатъците на двете инвестиционни алтернативи, които само на пръв поглед се борят за инвеститорското внимание и ограничен ресурс (предвид на факта, че почти никой не иска да поглежда към родния капиталов пазар).

Как можете да отиграете „чудото“ на БФБ? (когато се случи)

През последните две години и два месеца индексът на сините чипове SOFIX е във фаза на корекция. В същото време външните пазари отбелязаха добър ръст през този период, като щатските индекси са при нови рекордни стойности.

инвестиционна възможност

На пръв поглед тук точката е за външните пазари.

Тъй като инвеститорите трябва да гледат в бъдещето, а не в миналото, те рискуват да попаднат в капана на „историческото представяне“.

Или мисленето, че най-добре представящите се активи ще продължат с доброто си представяне, което обикновено се оказва грешки. Не забравяйте и съвета на Бъфет – „бъдете алчни, когато други ги е страх и се страхувайте, когато другите са алчни“.

Защо в момента е по-добре да инвестирате в България, отколкото в САЩ?

В допълнение трябва да посочим, че пазарите са циклични. В тази насока пред родния капиталов пазар има наличие на сериозен догонващ, останалите световни пазари, потенциал. Или след корекцията последните две години, можем да станем свидетели на силен ръст…

А какъв е потенциалът за външните пазари след седемгодишен период на сериозно повишение, без съществена корекция?

инвестиция

Международните пазари предоставят далеч повече възможности за инвестиране. На БФБ дори липсват къси продажби и маржин търговия. Отново точка за международните пазари, но отново само на пръв поглед.

Прекомерно многото информация, често претоварва инвеститорските умове и ясната им преценка за пазара. На последните им е много трудно да „пресеят шумът“ от истински важната информация.

10 съвета от Бъфет как да забогатеете

В свят на безкрайни възможности Бъфет направи залога за един милион долара, срещу хеждфонд преди около осем години, че за период от 10 години ще бие сложния им портфейл с една проста инвестиция, базирана на широкия индекс S&P 500. И до този момент води, при това с много.

бъфет

В допълнение, дори на гениалните инвеститори им става все по-трудно да бият пазара. Да не говорим, че активно управляваните фондове страдат от хронично слабо представяне и много малък е процентът на тези, които след приспадане на големите им комисиони, успяват да бият пазара.

Продължава на следваща страница…

Plus500

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Един коментар

plus500