вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Компютрите победиха на Уолстрийт

Компютрите победиха на Уолстрийт

Хеджфондовете оповестиха своите годишни резултати за изминалата година и шест от осемте най-добре представили се мениджъри са такива, използващи компютърни или математически алгоритми в управлението на средствата.

Вижте още: Как да инвестирате като Уорън Бъфет?

Списъкът с имената включва Кен Грифин от Citadel, Джим Саймънст от Renaissance Technology и Дейвид Сийгъл от Two Sigma.

За сравнение през далечната вече 2002-ра година само две имена, разчитащи на математически алгоритми в управлението, са попадали в най-престижния списък.

Промяната в списъка показва, как се променя финансовата индустрия през последните 15 години.

trading-computer-600x375

Разбира се резултатите не означават, че вече липсват традиционните хеджфондове, където мениджъри и трейдъри се надпреварват с времето и сключват големи сделки, както сме гледали във филмите.

Те просто сочат, че новата действителност във финансовия сектор, вече е по-различна, в сравнение с преди десет години, а така наречените робо-съветници са фактор, който не може да бъде пренебрегван.

Издигането на новите автоматизирани платформи за търговия са част от еволюцията на пазара, която цели да се намали човешкия фактор във вземането на решенията и съответно емициите, които могат да са толкова вредни.

Трендът не е изненадващ, предвид на напредването на технологиите през последните години и фактът, че те заемат все по-голяма роля в нашия живот. Това се случва и в света на финансиите.

Основната част от търговията с акции в наши дни се извършва по електронен път. Високочестотната търговия е все по-голям фактор в нашата действителност, а финансови инстутиции като Goldman Sachs и JPMorgan все по-често се описват като технологични финансови компании.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …