четвъртък , март 23 2017
Начална Страница / Актуални / Как да се предпазите от измами свързани с кредитната ви карта в чужбина?

Как да се предпазите от измами свързани с кредитната ви карта в чужбина?

Кредитните карти имат редица предимства. Едно от тях е, че можете да не носете пари в потфейлите си, докато пътувате и пазарувате в чужбина. Освен да пазите парите си в портфейлите си обаче, трябва да пазите и кредитните си карти от недоброжелатели.

Какви са предимствата и недостатъците на кредитните карти?

Въпреки, че кредитните карти се отличават с високо ниво на сигурност в наши дни, те все още могат да станат обект на измами.

плащане

Ето няколко начина как да се предпазите от такива:

1. Не ползвайте карти, които не изискват въвеждане на ПИН-код при всяка транзакция

Повечето съвременни карти се отличават със задължително въвеждане на ПИН-код, който значително повишава сигурността от кражби. И все пак, все още има такива, които не изискват въвеждане на подобен код за сигурност. Избягвайте ги, особено в чужбина.

2. Не ползвайте карти с безконтактно плащане

Напоследък много популярни станаха картите с безконтактно плащане. За съжаление обаче, тази им характеристика, ги прави по-малко сигурни. Много от „крадците“ са оборудвани със специални устройства, с които могат да точат картата ви, докато минават покрай вас.

3. Не плащайте с кредитната си карта през „свободни мрежи“

Свободните мрежи не са сигурни и трябва всячески да се избягват, когато ползвате своята карта, за да правите мобилни плащания. В противен случай, данните ви могат да попаднат в ръцете на някой, който да ги ползва недобросъвестно.

credit-card-security2

4. Изчистете кукитата, паролите и браузинг-историята си от мобилните си устройства

Много приложения, или сайтове предлагат „удобството“ да запомнят данните и паролите на кредитните ви карти. Ако случайно обаче, загубите устройството си, или то ви бъде откраднато, достъп до тези данни ще имат и крадците.

5. Не изпускайте от надзор картата си

Добре е да държите картата си на място, което е винаги контролирано от вас и никога не изтървате от поглед.

6. Прикривайте устройствата, когато въвеждате ПИН-кода си

Могат ли да се плащат вноските по ипотечен кредит с кредитна карта?

Никога не знаете, кой стои отстрани или зад вас, когато въвеждате своя код за защита. Ето защо е добре да прикривате постерминалното устройство, когато въвеждате кода си.

7. Пуснете известия за плащания

кредитна карта

Добре е да активирате услугата за известяване с SMS или друг вид съобщение, когато се прави покупка с кредитната ви карта. Така ще можете да реагирате своевременно, когато картата ви се ползва неоторизирано.

8. Проверете извлечението си, когато се приберете

Макар и да сте били много внимателни с кредитната си карта, добре е да проверите всички направени покупки и плащания с нея, когато се приберете в родината си.

И в заключение можем да кажем, не се страхувайте да ползвате кредитните си карти, но бъдете същевременно много внимателни, когато правите това.

Провери също

злато

Проста система за търговия със злато и изключителна доходност

Нещата към които трябва да насочвате вниманието си в инвестирането са – простите неща. Този …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *