вторник , януари 17 2017
+500
Начална Страница / Актуални / Как да се предпазите от измами свързани с кредитната ви карта в чужбина?

Как да се предпазите от измами свързани с кредитната ви карта в чужбина?

Кредитните карти имат редица предимства. Едно от тях е, че можете да не носете пари в потфейлите си, докато пътувате и пазарувате в чужбина. Освен да пазите парите си в портфейлите си обаче, трябва да пазите и кредитните си карти от недоброжелатели.

Какви са предимствата и недостатъците на кредитните карти?

Въпреки, че кредитните карти се отличават с високо ниво на сигурност в наши дни, те все още могат да станат обект на измами.

плащане

Ето няколко начина как да се предпазите от такива:

1. Не ползвайте карти, които не изискват въвеждане на ПИН-код при всяка транзакция

Повечето съвременни карти се отличават със задължително въвеждане на ПИН-код, който значително повишава сигурността от кражби. И все пак, все още има такива, които не изискват въвеждане на подобен код за сигурност. Избягвайте ги, особено в чужбина.

2. Не ползвайте карти с безконтактно плащане

Напоследък много популярни станаха картите с безконтактно плащане. За съжаление обаче, тази им характеристика, ги прави по-малко сигурни. Много от „крадците“ са оборудвани със специални устройства, с които могат да точат картата ви, докато минават покрай вас.

3. Не плащайте с кредитната си карта през „свободни мрежи“

Свободните мрежи не са сигурни и трябва всячески да се избягват, когато ползвате своята карта, за да правите мобилни плащания. В противен случай, данните ви могат да попаднат в ръцете на някой, който да ги ползва недобросъвестно.

credit-card-security2

4. Изчистете кукитата, паролите и браузинг-историята си от мобилните си устройства

Много приложения, или сайтове предлагат „удобството“ да запомнят данните и паролите на кредитните ви карти. Ако случайно обаче, загубите устройството си, или то ви бъде откраднато, достъп до тези данни ще имат и крадците.

5. Не изпускайте от надзор картата си

Добре е да държите картата си на място, което е винаги контролирано от вас и никога не изтървате от поглед.

6. Прикривайте устройствата, когато въвеждате ПИН-кода си

Могат ли да се плащат вноските по ипотечен кредит с кредитна карта?

Никога не знаете, кой стои отстрани или зад вас, когато въвеждате своя код за защита. Ето защо е добре да прикривате постерминалното устройство, когато въвеждате кода си.

7. Пуснете известия за плащания

кредитна карта

Добре е да активирате услугата за известяване с SMS или друг вид съобщение, когато се прави покупка с кредитната ви карта. Така ще можете да реагирате своевременно, когато картата ви се ползва неоторизирано.

8. Проверете извлечението си, когато се приберете

Макар и да сте били много внимателни с кредитната си карта, добре е да проверите всички направени покупки и плащания с нея, когато се приберете в родината си.

И в заключение можем да кажем, не се страхувайте да ползвате кредитните си карти, но бъдете същевременно много внимателни, когато правите това.

plus500

Провери също

адвокати

Седем причини да живеете под възможностите си

Както вече не веднъж сме споменавали тайната към забогатяването е да живеете под възможностите си. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500