вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Актуални / Сигурна рецесия догодина!?

Сигурна рецесия догодина!?

Какво ли ще се случи, ако догодина станем свидетели на нова рецесия?

Има място за паника…

Тествай добър инвеститор ли си? И къде грешат масово всички

Когато световната икономика влезе в рецесия, а такава е много вероятно да видим, ще станем свидетели на трудна година за фондовите пазари. Още по-тежка ще е ситуацията обаче за щатските корпорации, прогнозират от изданието Daily Wealth.

stock_market_crash_red

Малко парадоксално, този път причината за рецесия, може да са ниските лихви. А те бяха въведени именно в борбата с предходната финансова криза.

До какво доведоха обаче рекордно ниските лихви и програмите на централните банки за обратно изкупуване на активи? До прекомерно голяма задлъжнялост… Рекордно задлъжнели са правителствата, потребителите и корпорациите.

Тази рекордна задлъжнялост едва ли ще държи пазарите спокойни. Има твърде много пукнатини, които могат да доведат до „пробойна“ и потъване на кораба. Като се започне от крехкото състояние на европейската банкова система и се мине, към откровено лошото такова на китайската финансова система.

В допълнение, политическият риск, след напускането на Великобритания и планирания референдум в Италия, също могат да отприщят световна рецесия.

Ето защо, според експертите на Daily Wealth, налице е 100% шанс за нова рецесия през следващата година…

През следващата година ще видим изтичане на първите матуритети на огромно количество „боклучави облигации“, или такива с най-нисък рейтинг. Те са били издавани циклично в годините между 2010-та и 2015-та година.

Флаш-краша при паунда, само загатва за това което предстои

Всъщност обект на плащане ще станат облигации в размер на около 125 милиарда долара. Това е много вероятно да повиши обема на лошите облигации, по които няма да има възможност за плащане, или при до 10% от общо издадените дългови книжа. И нещата могат да стават само по-лоши…

През 2018-та година предстои плащане на нови 250 милиарда долара по подобен род облигации, а за 2019-та година са планирани нови 350 милиарда долара. Над 400 милиарда долара ще трябва да се върнат на облигационерите по най-рисковите облигации през 2020-та и 2021-ва година.

А една рецесия през следващата година, ще промени сериозно отношението към рисковите облигации, по които ще предстои плащане в близките години. Целият този дълг ще се възприема, като несигурен.

Цените на рисковите облигации буквално ще се сринат и е много възможно да инициират нова финансова криза, която нищо чудно дори да е по-голяма от предходната, прогнозират още от финансовото издание.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *