Начална Страница / Актуални / Сигурна рецесия догодина!?

Сигурна рецесия догодина!?

Какво ли ще се случи, ако догодина станем свидетели на нова рецесия?

Има място за паника…

Тествай добър инвеститор ли си? И къде грешат масово всички

Когато световната икономика влезе в рецесия, а такава е много вероятно да видим, ще станем свидетели на трудна година за фондовите пазари. Още по-тежка ще е ситуацията обаче за щатските корпорации, прогнозират от изданието Daily Wealth.

stock_market_crash_red

Малко парадоксално, този път причината за рецесия, може да са ниските лихви. А те бяха въведени именно в борбата с предходната финансова криза.

До какво доведоха обаче рекордно ниските лихви и програмите на централните банки за обратно изкупуване на активи? До прекомерно голяма задлъжнялост… Рекордно задлъжнели са правителствата, потребителите и корпорациите.

Тази рекордна задлъжнялост едва ли ще държи пазарите спокойни. Има твърде много пукнатини, които могат да доведат до „пробойна“ и потъване на кораба. Като се започне от крехкото състояние на европейската банкова система и се мине, към откровено лошото такова на китайската финансова система.

В допълнение, политическият риск, след напускането на Великобритания и планирания референдум в Италия, също могат да отприщят световна рецесия.

Ето защо, според експертите на Daily Wealth, налице е 100% шанс за нова рецесия през следващата година…

През следващата година ще видим изтичане на първите матуритети на огромно количество „боклучави облигации“, или такива с най-нисък рейтинг. Те са били издавани циклично в годините между 2010-та и 2015-та година.

Флаш-краша при паунда, само загатва за това което предстои

Всъщност обект на плащане ще станат облигации в размер на около 125 милиарда долара. Това е много вероятно да повиши обема на лошите облигации, по които няма да има възможност за плащане, или при до 10% от общо издадените дългови книжа. И нещата могат да стават само по-лоши…

През 2018-та година предстои плащане на нови 250 милиарда долара по подобен род облигации, а за 2019-та година са планирани нови 350 милиарда долара. Над 400 милиарда долара ще трябва да се върнат на облигационерите по най-рисковите облигации през 2020-та и 2021-ва година.

А една рецесия през следващата година, ще промени сериозно отношението към рисковите облигации, по които ще предстои плащане в близките години. Целият този дълг ще се възприема, като несигурен.

Цените на рисковите облигации буквално ще се сринат и е много възможно да инициират нова финансова криза, която нищо чудно дори да е по-голяма от предходната, прогнозират още от финансовото издание.

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *