петък , януари 19 2018
Начална Страница / Актуални / Хобита на гениалния Бъфет?

Хобита на гениалния Бъфет?

Уорън Бъфет е един от най-гениалните инвеститори на всички времена. Дали обаче, част от тайната на успеха му се крие в начина му на живот? Ето пет неща, които прави Бъфет след работа и които можете да вземете за пример:

Вижте още: Бъфет щеше да е с 800 милиона по-беден, ако си беше купил по-голям имот

1. Чете

1

На въпроса как подобрява мисловната си дейност, оракулът от Омаха отвръща „чета 500 страници на ден. Това е начин за натрупване на знание, какъвто е сложната лихва за парите“. Според Бъфет, той прекарва около 80% от работния си ден, четейки на работа (финансови отчети, списания, репорти), както и вкъщи (вестници и книги).

“Чета много и мисля, така правя по-малко импулсивни бизнес решения от повечето хора в бизнеса“, коментира още Бъфет. Има логика, колкото повече четем, толкова повече сме информирани и намаляват шансовете за грешки.

Каква е скучната тайна на забогатяването?

2. Упражнява се

2

Веднъж Бъфет споделя, че тайната му да остане млад се крие в това че „яде като шестгодишен“. Това включва и пиенето на пет бутилки Coca-Cola на ден.

„Съставен съм от една трета Coca-Cola”, признава Бъфет. И докато това определено не е особено здравословно, Бъфет също така спортува. През 2007-ма година (на 77 годишна възраст), Бъфет признава, че докторът му е дал прост избор „Или се храни по-добре, или спортувай“.

И Бъфет избира спорта, „по-малкото зло“, както той го определя. Явно промяната му се отразява добре, след като успява да пребори рак на простата през изминалата година. Бъфет изглежда видимо добре и щастлив към днешна дата.

3. Благодарен е

3

Бъфет е един от най-големите филантропи на земята. Следвайки стъпките на неговия герой Чък Фийни (който тайно е дарил цялото си богатство), Бъфет нееднократно е заявил плановете си да дари 99% от богатството си още приживе.

„Ако сте в най-щастливият 1% от човечеството, сте длъжен към останалите 99%“, коментира Бъфет. Бъфет живее също така много скромно.

Той е в същата къща, която купува през 1958-ма година за 31 500 долара.

Продължава на следваща страница…

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …