петък , април 28 2017
Начална Страница / Актуални / Хобита на гениалния Бъфет?

Хобита на гениалния Бъфет?

Уорън Бъфет е един от най-гениалните инвеститори на всички времена. Дали обаче, част от тайната на успеха му се крие в начина му на живот? Ето пет неща, които прави Бъфет след работа и които можете да вземете за пример:

Вижте още: Бъфет щеше да е с 800 милиона по-беден, ако си беше купил по-голям имот

1. Чете

1

На въпроса как подобрява мисловната си дейност, оракулът от Омаха отвръща „чета 500 страници на ден. Това е начин за натрупване на знание, какъвто е сложната лихва за парите“. Според Бъфет, той прекарва около 80% от работния си ден, четейки на работа (финансови отчети, списания, репорти), както и вкъщи (вестници и книги).

“Чета много и мисля, така правя по-малко импулсивни бизнес решения от повечето хора в бизнеса“, коментира още Бъфет. Има логика, колкото повече четем, толкова повече сме информирани и намаляват шансовете за грешки.

Каква е скучната тайна на забогатяването?

2. Упражнява се

2

Веднъж Бъфет споделя, че тайната му да остане млад се крие в това че „яде като шестгодишен“. Това включва и пиенето на пет бутилки Coca-Cola на ден.

„Съставен съм от една трета Coca-Cola”, признава Бъфет. И докато това определено не е особено здравословно, Бъфет също така спортува. През 2007-ма година (на 77 годишна възраст), Бъфет признава, че докторът му е дал прост избор „Или се храни по-добре, или спортувай“.

И Бъфет избира спорта, „по-малкото зло“, както той го определя. Явно промяната му се отразява добре, след като успява да пребори рак на простата през изминалата година. Бъфет изглежда видимо добре и щастлив към днешна дата.

3. Благодарен е

3

Бъфет е един от най-големите филантропи на земята. Следвайки стъпките на неговия герой Чък Фийни (който тайно е дарил цялото си богатство), Бъфет нееднократно е заявил плановете си да дари 99% от богатството си още приживе.

„Ако сте в най-щастливият 1% от човечеството, сте длъжен към останалите 99%“, коментира Бъфет. Бъфет живее също така много скромно.

Той е в същата къща, която купува през 1958-ма година за 31 500 долара.

Продължава на следваща страница…

Провери също

пенсиониране

Ето защо да започнете да пестите за пенсиониране, когато сте на 20 години

Вече няколко пъти отправяме предупреждение към спестителите, че колкото по-рано започнат да пестят, толкова по-лесно …