неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Актуални / Най-големият хедж-фонд създава таен алгоритъм за управление

Най-големият хедж-фонд създава таен алгоритъм за управление

Рей Далио, основател на най-големият хедж-фонд в света – Bridgewater Associates, ръководи екип по разработването на таен робот за управление на дейността и действията на служителите си, сочи доклад във финансовото издание Wall Street Journal.

Роботизираните съветници – бъдещето в управлението на спестяванията?

Софтуерният проект, който Далио нарича „Книгата на бъдещето“, ще изпраща сигнали на служителите на хеджфонда, подобни на GPS-навигациите, които да ги насочват към това как да прекарват времето си във вземане на инвестиционни решения.

далио

Желанието да се автоматизират действията на служителите и вземаните инвестиционни решения, по отношение на дейността на фонда с активи от над 160 милиарда долара, може и да изглежда като „научна фантастика, но според Далио ще доведе до по-голяма ефективност.

Това не е първата нетрадиционна стратегия, която Далио предприема в своя фонд. За да се повиши прозрачността на фонда, всички срещи, които ръководителя на фонда предприема със своите служители се записват. Служителите на Bridgewater, също така могат да използват приложение, с което да се оценяват един друг.

„Чрез системата ни за крайна откритост, ние идентифицираме и решаваме проблемите по-добре“, коментира Далио в личния си блог.

Планът на гениалният инвеститор, до голяма степен подкрепя теорията на Елън Мъск, че в близко бъдеще по-голяма част от задълженията на служителите ще се поемат от роботи.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *