петък , ноември 24 2017
Начална Страница / Актуални / Най-големият хедж-фонд създава таен алгоритъм за управление

Най-големият хедж-фонд създава таен алгоритъм за управление

Рей Далио, основател на най-големият хедж-фонд в света – Bridgewater Associates, ръководи екип по разработването на таен робот за управление на дейността и действията на служителите си, сочи доклад във финансовото издание Wall Street Journal.

Роботизираните съветници – бъдещето в управлението на спестяванията?

Софтуерният проект, който Далио нарича „Книгата на бъдещето“, ще изпраща сигнали на служителите на хеджфонда, подобни на GPS-навигациите, които да ги насочват към това как да прекарват времето си във вземане на инвестиционни решения.

далио

Желанието да се автоматизират действията на служителите и вземаните инвестиционни решения, по отношение на дейността на фонда с активи от над 160 милиарда долара, може и да изглежда като „научна фантастика, но според Далио ще доведе до по-голяма ефективност.

Това не е първата нетрадиционна стратегия, която Далио предприема в своя фонд. За да се повиши прозрачността на фонда, всички срещи, които ръководителя на фонда предприема със своите служители се записват. Служителите на Bridgewater, също така могат да използват приложение, с което да се оценяват един друг.

„Чрез системата ни за крайна откритост, ние идентифицираме и решаваме проблемите по-добре“, коментира Далио в личния си блог.

Планът на гениалният инвеститор, до голяма степен подкрепя теорията на Елън Мъск, че в близко бъдеще по-голяма част от задълженията на служителите ще се поемат от роботи.

Провери също

най-скъпа картина

Някои от най-скъпите неща в света

Някои стоки определяме като скъпи, а други са с цени, които направо не можем да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *