сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Актуални / Далио спечелил 5 милиарда за акционерите, Сорос и Поулсън със сериозни загуби

Далио спечелил 5 милиарда за акционерите, Сорос и Поулсън със сериозни загуби

Фондът на милиардерът инвеститор Рей Далио – Bridgewater Associates, който е и най-големия в света, е реализирал печалба за акционерите си в размер на 5 милиарда долара за изминалата година.

Великите инвеститори

В същото време фондовете на други именити инвеститори, като например Джордж Сорос и Джон Поулсън, са донесли загуби на инвеститорите, според доклад на LCH Investments.

Като цяло най-големите хеджфондове, са изкарали на инвеститорите 16 милиарда долара, след приспадане на таксите и комисионите, което се превежда в доходност от 2.6%, или далеч под тази на пазара и под историческите им стандарти.

Лошото представяне, се очаква да е поредния „коз“ в ръцете на всички отявлени критици на индустрията, които стават все повече напоследък. Ето и представянето на най-големите хеджфондове:

Негодуването на инвеститорите, срещу високите такси и слабото представяне на хеджфондовете, доведе до сериозен отлив на капитали от този род инвестиционни схеми и пренасочването им към индексните фондове, през изминалата година.

„Дори и мениджърите с най-добра доходност в дългосрочен план, не са успели да се представят особено добре, или по-добре от средното“, коментира Рик Софър, ръководител на LCH.

Най-зле сред фондовите са се представяли Soros Fund Management и Paulson & Co., донесли загуби за инвеститорите в размер на 4 милиарда долара през изминалата година, според доклада.

Провери също

студентски заем

Финансовите навици на младите американци

Изследване сочи какви са финансовите навици на американците на възраст между 22 и 35 години. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *